Săptămâna trecută, un eveniment de o însemnătate deosebită a avut loc în Ploiești. La inițiativa rapperului Ștefan P3, mai mulți tineri artiști din Prahova au concertat în Irish Pub – The ShamRock, la etajul superior al unui centru comercial din oraș, în cadrul unei petreceri tematice de pe urma căreia toți banii strânși au fost donați către o cauză caritabilă.

La doar 19 ani, Enya a fost diagnosticată cu „Carcinom scuamos non-keratinizat de rinofaringe”. A început chimioterapia în România, dar, pentru a-și spori șansele de vindecare, ea trebuie să meargă în Austria, pentru un tratament avansat, indisponibil în România (radioterapie cu protoni).

Deoarece costurile tratamentului reprezintă o povară financiară colosală pentru familie, mai mulți artiști din Prahova au decis să își dea întâlnire, pe 21 octombrie, într-un pub renumit pentru numeroasele petreceri și concerte pe care le găzduiește, de această dată la un eveniment caritabil.

Toate încasările revenite din vânzarea de bilete au fost donate Enyei și familiei sale, cu scopul de a o ajuta în procesul ei de recuperare.

https://www.tiktok.com/@stefan_p3/video/7289799296440880417

Programul evenimentului a inclus mai multe genuri muzicale, aducând pe scenă nume cunoscute în plan local.

Poate cea mai cunoscută dintre artiștii invitați este Carina Veghiu, finalistă a show-ului național „Românii au Talent”, o voce de aur la cei doar 12 ani ai săi. Ea a cântat, în Irish Pub – The ShamRock, mai multe hituri internaționale și a uimit încă o dată audiența cu talentul său greu de egalat chiar și de marii artiști ai lumii.

Cuvintele sunt de prisos când ai în fața ochilor un asemenea fenomen:

Au fost de asemenea invitați la acest spectacol caritabil membrii trupei rock Dâmbu, care au demonstrat în cel mai spectaculos mod cu putință că muzica nu are limite și nici bariere, interpretând live melodii din aproape toate zonele artistice și acompaniind armonios chitarele cu cajonul, instrument de percuție asigurat de un membru al trupei „Diablo Mami”.

Alle, la prima sa apariție pe o scenă de acest gen, a făcut publicul să rezoneze la maximum cu melodiile pop interpretate și să cânte în cor alături de ea, susținând un concert deosebit format din coveruri ale unor piese celebre, după ce se remarcase și ea în trecut la numeroase evenimente culturale și concursuri de canto.

Organizatorul acestui eveniment caritabil a fost rapperul Ștefan P3 (17 ani), originar din Prahova, care a intrat în atenția publicului larg prin participarea la festivaluri de renume, precum Hustle, SAGA, Direct din Trap sau Boovie, dar și la numeroase manifestări artistice locale și prin lansarea primului său single, „Dau tot”.

La finalul momentului artistic format din mai multe piese compuse de el, Ștefan P3 a susținut și clasicul freestyle, o improvizație din cuvinte oferite de public, astfel aducându-i pe aceștia mai aproape de lumea hip-hop-ului și contribuind la atmosfera magică a unei seri deosebite.

Pe parcursul party-ului și între momentele artistice, atmosfera a fost întreținută de DJ Pană (video) și DJ Rob, ambii fiind cunoscuți în rândul tinerilor din Ploiești prin numeroasele petreceri și evenimente la care participă, dar și prin colaborările cu artiști naționali și locali.

Nu mă bucură succesul acestui eveniment cât m-ar bucura să aud o veste bună legată de Enya. Nu o cunosc personal, dar am fost impresionat de caz și am încercat să empatizez și să sprijin și eu cum pot, mai ales că am avut astfel de situații și în familie, și în rândul cunoscuților, și așa cred că e normal – să fim oameni și să ne ajutăm între noi.

Le mulțumesc din suflet tuturor artiștilor care au acceptat invitația și care chiar m-au surprins prin dedicarea lor și mai ales tuturor participanților care au venit, au donat și în același timp s-au simțit bine alături de noi. Mulțumiri speciale vreau să adresez echipelor „Prin Ploiești” și „Ploieștiul Nostru”, care m-au ajutat enorm cu promovarea evenimentului, celor de la Irish, care ne-au pus la dispoziție acest spațiu, și staff-ului nostru, de la Andrei Badea, care a realizat grafica afișelor, la fotografa Teodora Gheorghe, la Mădu și Vlad, care ne-au susținut în permanență, dar și lui Adriano, care ne-a împrumutat diverse echipamente tehnice de care aveam nevoie, pentru că a înțeles cauza noastră, și băieților de la pază…

E munca multor oameni în spatele acestui eveniment, e vorba de efort susținut, și m-aș bucura enorm să știu că am putut să ajutăm cu adevărat și că munca asta dă roade.

a declarat Ștefan P3 pentru RepublikaNews.
  • fotografii realizate de Teodora Gheorghe și Andrei-Vlăduț Gușter

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *