logo
RNTV Live

Carina Veghiu, prahoveanca de 11 ani care a uimit o țară întreagă la „Românii au Talent”

Ștefan Petre

Andi Moisescu a acordat un Golden Buzz în ediția de săptămâna trecută a „Românii au Talent”. Concurentul trimis direct în semifinală este Carina Veghiu, o prahoveancă de numai 11 ani, care a ridicat sala în picioare la propriu.

Carina Veghiu are 11 ani și este din Tătărani, sat în comuna Bărcănești din județul Prahova, fiind elevă în clasa a cincea la Colegiul Național „I. L. Caragiale”, Ploiești. Concurenta de la „Românii au Talent” 2023 i-a impresionat pe jurați cu vocea sa puternică, oferind o interpretare excepțională a piesei „The Impossible Dream”, din musicalul „Man of La Mancha”. Emoția creată în public de vocea ei excepțională a reușit să ridice întreaga sală în picioare.

Încă de la început m-a «lovit» timbrul tău vocal. Dar ai și o atitudine care denotă o maturitate în fața căreia mă predau. De când s-a terminat numărul tău, sunt într-un nivel de stres foarte mare, pulsul nu vrea să scadă. Sper să fac puțină dreptate, pentru că tu meriți lucrul ăsta“, a spus Andi Moisescu și a apăsat pe Golden Buzz. „Nu știu de unde ai apărut și unde ai fost până acum“, a spus Andi Moisescu și a îmbrățișat-o pe Carina, care izbucnise deja în lacrimi de fericire.

„Nu mi se întâmplă des în emisiune ca emoția să vină valuri-valuri. La mine a venit de trei ori, așa că a fost clar“ – Andi Moisescu

Mi-e foarte greu să înțeleg cum un copil de 11 ani reușește să cânte așa. Cred că e de la Doamne-Doamne, care le dă unora foarte mult talent“, a spus și Andra, care a comparat-o pe Carina cu marea artistă Jennifer Hudson.Nu te aștepți niciodată când intră un concurent, mai ales un copil, să te surprindă în felul acesta, să te dea peste cap. Vorba aceea: e una la o mie. Mi-a venit să plâng, mi-a venit să râd, m-au luat toate frigurile. N-are cum o voce ca asta să treacă neobservată. Trebuie să se facă dreptate. Trebuie să știe toată lumea de tine, fată!”

Vine dintr-un sătuc și te lovește ca și cum ar veni din America. O voce ca asta se naște o dată la nu știu câți ani. Nu are cum o voce ca asta să treacă neobservată” – Andra

Povestea Carinei Veghiu – vine din Tătărani și face canto la ART Academy

Deși a uimit pe scena de la „Românii au talent” (lider detașat al audienței – peste 2,4 milioane de români pe minutul de emisiune), Carina Veghiu se descrie ca fiind o fată simplă, modestă.

  • Sunt o fată simplă, de la țară. Bine ați venit la sălciile copilăriei mele, din Tătărani. (prezentând locuri din satul natal în montajul realizat pentru transmisia TV) Tătăraniul, în general, este un sat liniștit, nu e mare lucru, doar prieteniile îl fac special și e destul de drăguț să ai prieteni aproape de tine”, a spus copila, în timp ce se plimba pe bicicletă.
  • O salcie din sat, spune Andreea Carina, este oaza ei de liniște. A descoperit-o cu prietenii și după ce s-a refugiat la umbra ei întreaga sa copilărie, visează acum în același loc la momentul când o să cânte pe marile scene ale lumii.
  • Anul trecut, la Festivalul „Vocea Prahovei” de la Ploiești, Carina a câștigat marele premiu, la fel, după ce a uluit audiența cu vocea sa, la doar 10 ani.
  • Carina studiază de patru ani canto la ART Academy, cu profesorul Robert Marcaș.
  • La unul din concursurile câștigate anterior a primit un premiu care constă într-o piesă compusă de Bogdan de la „El Negro”.

„Am venit la Românii au talent ca să-mi dovedesc mie că am puterea să fiu cântăreața care-mi doresc să fiu și vreau să văd cum e să cânți în fața unui public, să pot să-mi dau seama cum se simte și dacă nu trec mai departe e o experiență care va rămâne” – Carina Veghiu

Carina deja are cunoștințe în lumea muzicii românești, la doar 11 ani

În urmă cu an an, Andreea Carina Veghiu a fost invitata unui artist renumit în emisiunea online pe care acesta o găzduiește pe YouTube. În cadrul producției „Concert online-Generația următoare”, Carina a petrecut două ore și jumătate alături de Pepe, timp în care a interpretat piese celebre din România și nu numai. Printre acestea se numără: „Mulțumesc, iubită mamă!” a Mirabelei Dauer, „My way” de la Frank Sinatra, „De-ai fi tu salcie la mal” și multe altele.

Întrebată dacă se aștepta la o astfel de reacție din partea juratului, Carina Veghiu a mărturisit, entuziasmată și emoționată, că nu credea că va avea un astfel de impact: „În niciun caz. Asta am și zis, că eram șocată de impactul pe care l-am avut. Habar nu am cum am avut așa impact. Să sperăm că pot să trec și să câștig”. De asemenea, concurenta a dezvăluit că a fost copleșită de reacția lui Andi Moisescu și de primirea Golden Buzz-ului. „Efectiv mi s-a oprit inima. Eram ce? Mi s-a oprit inima, nu mai puteam să mai fac nimic, eram împietrită”, a recunoscut ea.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor