logo
RNTV Live

Licitația pentru trenurile pe hidrogen a fost anulată din lipsă de oferte

3B7A4B29-3760-4AF1-A009-D0A43D08D47D
Tudor Teodora

Licitația lansată de Autoritatea pentru Reformă Feroviară pentru cumpărarea a 12 trenuri pe hidrogen a fost anulată din lipsă de oferte. 

Într-un comunicat de presă, instituția face referire la ”aspecte semnalate de companiile interesate”, fără a explica însă ce au cerut aceste firme. 

E vorba despre una dintre cele mai mari licitații organizate cu fonduri europene din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Aceasta a fost evaluată între 2,4  miliarde de lei fără TVA, şi 4,2 miliarde de lei fără TVA, în funcţie de durata serviciilor conexe contractului – 15, respectiv 30 de ani.

Lansată în octombrie, licitația urmează achiziția de 12 rame electrice pe bază de pile de combustie cu hidrogen (RE-H). Momentan, nicio companie nu a depus oferă la această licitație. 

ARF a anunțat că analizează soluţiile pentru reluarea procedurii într-un termen cât mai scurt, pentru a se încadra în jaloanele PNRR și să nu piardă fondurile alocate. 

„Echipa ARF va derula, în prealabil, o serie de consultări de piaţă prin platforma electronică de licitaţii SICAP, pentru a identifica soluţiile adecvate la aspecte semnalate de companiile interesate în cadrul derulării procedurii încheiate”, spune ARF.

Procedura presupune achiziția a 12 automotoare în tracţiune electrică pe bază de pile de combustie cu hidrogen, dar şi serviciile de mentenanţă şi reparaţii necesare funcţionării acestora timp de 15 ani, dar și servicii de alimentare cu hidrogen, obiectivul de investiții fiind finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). De asemenea, procedura prevede și posibilitatea suplimentării perioadei de mentenanță cu încă 15 ani, prin act adițional. 

Pe ce linii urmau să circule trenurile cu hidrogen:

Magistrala 300 – București Gara de Nord – Chitila;

– Linia 700 T1 – Ramificație Aeroport T1 – Aeroport Henri Coandă T1;

– Magistrala 700 – București Nord – Ramificație Aeroport T1;

– Magistrala 101 – București Nord – Titu – Pitești – Craiova;

– Linia 104 – Titu – Târgoviște;

– Linia 106 – Pitești – Curtea de Argeș.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Mai multe informații găsiți aici: BREAKING Una dintre cele mai mari licitații cu bani din PNRR, peste 2 miliarde de lei pentru trenuri pe hidrogen, a fost anulată din lipsă de oferte

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor