logo
RNTV Live

Peisaj de poveste într-o comună din Prahova. Pădurile par desprinse din pastelurile lui Alecsandri/ GALERIE FOTO

Peisaj de poveste Ultimul loc din România unde se găsesc peisaje sălbatice de o frumuseţe rară
Mihai Constantinescu

Ultimul loc din România unde se găsesc peisaje sălbatice de o frumuseţe rară

Peisaj de poveste intr-o comuna din Prahova. Pădurile par desprinse din pastelurile lui Alecsandri.

Nu se bucură de popularitate la fel de mult ca Buşteniul, Sinaia sau Azuga, dar cine ajunge măcar o dată aici va rămâne pur şi simplu fermecat. În acest loc se găseşte una din ultimele păduri virgine ale ţării. Îmbracată în straiele rubinii de toamnă, pădurea farmecă cu adevărat pe oricine.

Este vorba despre Valea Doftanei, din Prahova. Aici pădurile par desprinse din pastelurile lui Alecsandri. Peisajul este completat şi de frumuseţea Lacului Paltinu. Este unul din cele mai importante obiective turistice din zonă şi datorită peisajului ce-l înconjoară.

CITEŞTE ŞI https://portal.republikanews.ro/initiativa-in-premiera-intr-o-localitate-prahoveana-se-cere-parerea-cetatenilor-pentru-a-se-putea-stabili-eficient-prioritatile-in-localitate-vezi-cum/

CITEŞTE ŞI https://portal.republikanews.ro/piramida-ca-in-egipt-aici-in-prahova/

CITEŞTE ŞI https://portal.republikanews.ro/trei-branzeturi-de-la-valea-doftanei-au-fost-certificate-ecologic/

Turist în Valea Doftanei

Cei care vor să petreacă mai multe zile de relaxare aici, trebuie să ştie că preţurile la cazare pornesc de la 60 de lei pe noapte şi pot ajunge până la 650 de lei dacă pensiunea este rezervată integral. Persoanele care optează pentru varianta cu mic dejun plătesc pe noapte, în general, 200 de lei.

Este un loc ideal pentru turiştii care doresc să scape de grijile cotidiene şi să se relaxeze în mijlocul naturii, să experimenteze tradiţiile zonei şi să guste din bunătăţile specifice sau să practice activităţi sportive şi de pescuit. Aici nu există surse de poluare.

Cei care se gândesc să petreacă sărbătorile de iarnă la Valea Doftanei trebuie să se grăbească. Cele mai multe din pensiuni s-au ocupat deja.

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

sursă foto primăria Valea Doftanei

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor