logo
RNTV Live

Trei brânzeturi de la Valea Doftanei au fost certificate ecologic

cascavea Valea Doftanei
Oana Stoica

Trei brânzeturi unice

Ministerul agriculturii a certificat trei produse tradiționale de pe Valea Doftanei, din Prahova. Acestea au primit certificarea de ”produs montan” și sunt acum în coșul cu puține bunătăți naturale din România, recunoscute oficial.

Este vorba despre “Caşcavalul ţărănesc Valdostana”, “Brânza de burduf Valdostana” și “Caşcaveaua Valdostana”.

Citește și : https://portal.republikanews.ro/secretele-cascavelei-de-valea-doftanei/

Toate cele trei produse tradiționale sunt creația societății ”Ferma IP Valea Doftanei”, recunoscută pentru punerea în valoare a resurselor specifice zonei.

Valdostana – rețeta pentru cele mai bune brânzeturi

Este singura fermă de bovine din rasa Valdostana, de origine italiană, din România. Înființată acum 17 ani, ferma a reușit acum să certifice trei dintre produsele cu gust unic, preparate din lapte de cea mai bună calitate.

Ferma de la Valea Doftanei poate de acum comercializa cele trei produse produsele lactate, cu eticheta “Produs montan” . Această denumire este asimilată cu denumirea “Produs eco”.

Pâinea de la Telega – certificată ecologic

Și pâine de Telega, tot din Prahova, a fost certificată ecologic. Este vorba despre pâinea cu cartofi, aflată acum pe lista rețetelor consacrate, realizată din produse ecologice, după o rețetă autentică.

Recunoscute de Ministerul Agriculturii, drept produse tradiționale, mai sunt câteva preparate din Prahova. Vorbim despre păstrăvul afumat în cobză de brad Doftana, păstrăvul copt şi afumat la jar Doftana, zacusca de păstrăv Doftana, cârnaţii de păstrăv Doftana și caşcaveaua de Doftana- Crăiţa.

Citește și : https://portal.republikanews.ro/cea-mai-frumoasa-serbare-campeneasca-din-prahova/

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor