logo
RNTV Live

În prag de iarnă, ploieştenii ar putea rămâne fără căldură, transport public şi servicii de salubritate.

impozit, fără căldură
Mihai Constantinescu

Primăria la un pas de colaps

În prag de iarnă, ploieştenii ar putea rămâne fără căldură, transport public şi servicii de salubritate.

Situaţie disperată la Primăria Ploieşti! Din lipsa banilor, există riscul că cetăţenii să rămână în prag de iarnă şi fără căldură cât şi fără transport public şi servicii de salubritate.

Directoarea economică Nicoleta Crăciunoiu a explicat că situaţia este urmare a datoriilor pe care Primăria nu le mai poate onora dar şi a încasărilor insufuciente. În lipsa relocării de bani din investiţii şi a unui împrumut de 50 de milioane de euro, primăria va intra în insolvenţă, notează romanialibera.ro.

De aici până la un scandal între primarul Ploieştiului şi consilierii locali a fost doar un pas. În timp ce edilul le-a reproşat că i se blochează proiectele, George Botez i-a răspuns că este un primar catastrofal, mai notează sursa citată.

“Domnule primar, dacă aţi fi fost manager general la o firma şi aţi fi convocat actionarii companiei de azi pe mâine, să le puneţi în faţă două foi cu care să fie de acord să îndatoreze firma cu 50 de milioane de euro, fără a justifică această solicitare şi fără rapoarte fundamentate, credeţi că v-ar fi dat afară pe loc sau v-ar mai fi ţinut până a două zi? Ce credeţi că ar putea justifica un asemenea gest iresponsabil, domnule primar?”

Nici viceprimarul Cristian Ganea nu vede cu ochi buni decizia de îndatorare a Ploieştiul. Acesta a cerut revocarea şedinţei, precum şi răgazul câtorva zile de studiu şi consultări, mai ales că cele două proiecte de pe ordinea de zi din cadrul şedinţei de CL, au fost strecurate prin efracţie, pe lista de proiecte suplimentare.

 

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor