O bijuterie arhitecturală din Ploieşti prinde viaţă

Casa compozitorului Paul Constantinescu

O bijuterie arhitecturală din Ploieşti prinde viaţă! Este vorba despre Casa compozitorului Paul Constantinescu, Ploiești care va fi restaurată. În acest sens, CJ Prahova a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Restaurarea, revitalizarea și punerea în valoare a obiectivului Casa compozitorului Paul Constantinescu, Ploiești”. Proiectul este finanțat prin programul RO – Cultura (Antreprenoriat cultural, patrimoniu cultural și schimb cultural).

Consiliul Județean Prahova a depus spre finanțare la sfârșitul anului 2019 proiectul ce vizează restaurarea Casei memoriale ,,Paul Constantinescu” din Ploiești, iar recent a fost semnat contractul de finanțare.

Poiectul este finanţat prin Programul RO-CULTURA, parte integrantă a Mecanismului Financiar al Spațiului Economic European (SEE) 2014 – 2021. Acesta va fi implementat de Consiliul Județean Prahova, în parteneriat cu două organizații non-profit, una din România – ,,Remember Enescu” și una din Norvegia – ,,International Voice of Justice”

Obiectivul general al proiectului cu o valoare totală de 10.601.295,51 lei îl reprezintă restaurarea și valorificarea casei memoriale a compozitorului prahovean, precum și promovarea creației muzicale a acestuia. Această inițiativă este binevenită, având în vedere că în prezent imobilul se află într-un stadiu avansat de degradare.

Beneficiarii principali vor fi prahovenii interesați de artă, muzică și cultură, turiștii din alte zone, dar și artiștii ce vor putea desfășura diverse activități în acest spațiu.

Perioada de execuție a lucrărilor pentru consolidarea clădirii muzeului este de 16 luni, iar durata de implementare a proiectului este 36 de luni, începând cu 1 octombrie 2020. Finanțarea nerambursabilă este de 7,8 milioane de lei, iar contribuția Județului Prahova este de 2, 8 milioane de lei.

Imobilul va găzdui evenimente cultural-artistice complexe, promovând creația compozitorului Paul Constantinescu, unul dintre oamenii de cultură emblematici ai Prahovei.

sponsor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here