logo
RNTV Live

Ploieștiul, din nou la festival! Distracție pe bulevard!

Ploieștiul, din nou la festival! Distracție pe bulevard!
Ciprian Radu

Ploieștiul, din nou la festival!

Primăria Ploiești organizează un nou festival pe Bulevardul Castanilor! După Festivalul Medieval, vine “Alfabetul Conviețuirii” dedicat diversității și multiculturalității.

Este cea de-a cincea ediție a festivalului. Acesta va fi organizat în parteneriat cu Uniunea Elenă din România și cu Ministerul Culturii și Identității Naționale. “Alfabetul Conviețuirii” se va desfășura în perioada 22-24 septembrie a.c., pe Bulevardul Independenței.

Festivalul interetnic va debuta vineri, 22 septembrie, la ora 18.00, cu o defilare a ansamblurilor participante și parada costumelor tradiționale.

CITEȘTE și Atenție! Se închide Bulevardul Castanilor! Vezi când

Ulterior, în prezența autorităților și a invitaților va avea loc deschiderea oficială a evenimentului, pe scena amenajată în zona de Sud a Bulevardului Castanilor.

În perioada celor trei zile ale festivalului se vor desfășura spectacole și concerte. Vor fi susținute de reprezentanții minorităților participante, Filarmonica “Paul Constantinescu” Ploiești, Orchestra populară “Flacăra Prahovei”, etc.

Pe Bulevardul Castanilor, între scena amplasată la Gara de Sud și următorul rond spre Centru, ploieștenii vor putea vizita și admira creațiile inedite ale unui târg de produse de artizanat.

Totodată, vor putea observa și aprecia tradiția, civilizația și cultura celor 18 comunități etnice prezente la eveniment.

Între cele două ronduri ale Bulevardului Independenței, va fi aranjată o zonă de street food.

“Ploieștenii sunt așteptați să participe la acest eveniment, menit să promoveze în principal  spiritul de înțelegere și de cunoaștere reciprocă și care vine să confirme existența cosmopolită a Ploieștiului, un oraș european cu respect pentru oameni, tradiții și valori”, se arată într-un comunicat al Primăriei Ploiești.

De vineri, ora 00.00 și până luni, ora 5.00, bulevardul va fi închis. 

 

 

 

 

l.

 

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor