logo
RNTV Live

Vinurile de Valea Călugărească i-au cucerit pe chinezi. Drumul Vinului atrage tot mai mulți turiști / VIDEO

Oana Stoica

În Prahova tradiţia viticolă are radăcini vechi în trecut. Podgoriile existente în judeţ au dat şi dau vinuri din cele mai alese. Aşa că acum câţiva ani, autorităţile au gândit un proiect din care să se scoata bani. Bani din turismul viticol.

Așa a fost gândit un traseu turistic de 60 de kilometri care să includa podgoriile şi cramele atât de renumite din Prahova, și care a primit numele “Drumul Vinului”.

Acesta trece prin localităţile Filipeştii de Târg, Băicoi, Boldeşti, Bucov. Pleaşa, Valea Călugărească, Iordăcheanu, Urlaţi, Ceptura, Fântânele, Tohani, Gura Vadului şi Călugăreni.  

Aflată la mijlocul distanței, comuna Valea Călugărească este poate cea mai cunoscută localitate viticolă din Prahova. Autoritățile locale de aici se străduiesc să facă profitabil acest drum al vinului. Vor asfalta o porțiune de 7 kilometri printre vii, vor aduce turiști din China și vor crea facilități pentru ca investitorii să ridice pensiuni și crame pe traseu.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor