logo
RNTV Live

GALERIE FOTO: Încă un eveniment „Wild Ink” dedicat tinerilor scriitori din Prahova!

f63c00e3180984ed0ba8105d6ce95c637ca66e4105a8077f6ce1125e9d5d5860
Ștefan Petre

Duminică, 2 aprilie, a avut loc atelierul de scriere creativă „Corpul meu, prizonier acasă?” susținut de clubul Wild Ink, în colaborare cu Fundația Județeană pentru Tineret Prahova și Consiliul Școlar al Elevilor din Colegiul Național „I. L. Caragiale”.

Workshop-ul a fost susținut la noul sediu al Fundației Județene pentru Tineret Prahova, și anume pe strada Nicolae Simache, la numărul 4. Împărțiți pe două săli, tineri dornici să aprofundeze tainele scrierii au fost ajutați de câte un corespondent (dintre membrii clubului) și astfel s-a format o atmosferă extrem de plăcută, prin întrajutorare – adolescenții s-au sprijinit reciproc în exprimarea lor artistică.

Te-ai întrebat cum te văd alții? Cum ar fi dacă te-ai vedea cu adevărat, nu doar prin intermediul oglinzii? Cei care au fost astăzi la workshop, au aflat acest lucru. Au aflat că prin a pune un pix pe o hârtie, indiferent dacă afară plouă sau e un soare cald de vară, înseamnă să descoperi lumea dinăuntrul tau, dar și să o faci descoperită. Au plecat de la masa noastră timiditatea și confuzia, dar s-au așezat lângă noi fericirea, amuzamentul, calmul și multe alte emoții.
Ne bucuram că am avut lângă noi Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Consiliul Școlar al Elevilor CNILC Ploiești și toți oamenii care au avut astăzi curajul să fie autentici!

@wildinkwriters @fjtprahova @cseilc

– mesajul publicat de Wild Ink Creative Writing Club după atelier

Tinerii participanți au fost invitați să se descopere, să muncească pentru a se cunoaște pe ei înșiși, în cadrul unor activități care au promovat egalitatea în drepturi, incluziunea socială și eliminarea discriminării și a prejudecăților. Pe lângă caracterul artistic al evenimentului, s-a transmis un puternic mesaj social, prin lectură și puterea exemplului, iar la finalul întâlnirii fiecare participant reușise să scrie propriile creații libere, să își aștearnă gândurile pe hârtie și chiar să construiască un personaj.

GALERIE FOTO:

(© fotografii: Teodora Gheorghe, fotograf CȘE CNILC)

Wild Ink Creative Club, tot mai frecvent în atenția publicului tânăr din Prahova

Coordonat de prof. Cristina Filoneanu, clubul Wild Ink este unul deja recunoscut, cel puțin la nivel regional, pentru activitățile deosebite prin care apropie tinerii din Ploiești (și nu numai) de lectură.

Ultimul eveniment a avut loc la librăria Cărturești din AFI Ploiești, fiind de asemenea un atelier deschis, care le-a prezentat tinerilor din exteriorul grupului de scriitori metodele de lucru și exercițiile pe care, sub îndrumarea doamnei Filoneanu, aceștia le practică.

De-a lungul timpului însă, Wild Ink a reușit să organizeze spectacole caritabile și chiar să lanseze o carte, ajutându-și astfel coordonatoarea să obțină un premiu important la Gala Tineretului Prahovean și recunoscându-i astfel meritele.

Citește AICI seria de articole Republika News dedicate diverselor activități desfășurate de Wild Ink Creative Club.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor