logo
RNTV Live

Un pensionar şi-a făcut singur panou solar din materiale pe care le ai şi tu în casă

sursa GreatNews
Mihai Constantinescu

Un pensioanr a inventat un panou solar din materialele din casă

Un pensionar şi-a făcut singur panou solar din materiale pe care le ai şi tu în casă.

Panourile solare sunt avantajoase atât pentru mediul înconjurător, cât și pentru bugetul familiei.  Reduc costurile facturilor la gaz cât şi la electricitate.

Un pensinar s-a gândit la o metodă de a face economii şi la investiţie, aşa că şi-a pus talentul la bătaie şi şi-a construit singur un panou solar din…PET-uri.

Potrivit Greatnews.ro invenţia apaţine unui pensionar din Brazilia. Acum 13 ani, brazilianului, Jose Alano,ţinea prima pagina a publicaţiilor dedicate ecologiei: fostul mecanic reuşise să construiască un panou solar din peturi. La scurt timp, zeci de mii de locuinţe din Brazilia aveau sa beneficieze de invenţia lui Alano. Asta datorită implicării guvernului, dar şi a firmelor private si ONG-urilor. În unele localităţi, consilierii locali au decis să folosească acest tip de solar pentru a produce energie termica necesară in instituţiile administrative.

Panoul solar al pensionarului a fost construit din 100 de peturi şi 100 de cutii de lapte.

Vezi AICI principiul de funcţinare.

VEZI ŞI https://portal.republikanews.ro/o-prahoveanca-a-sucit-mintile-fiului-lui-liviu-dragnea-este-cu-3-ani-mai-in-varsta-decat-iubita-socrului-sau-iar-duminica-se-casatoreste/

VEZI ŞI https://portal.republikanews.ro/reprezentantii-hale-si-piete-incurajeaza-comerciantii-cu-oferte-incredibile/

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor