logo
RNTV Live

Turismul românesc, cel mai afectat sector de pandemia. Statistici îmbucurătoare

litoral 1 mai
Mihai Constantinescu

Turismul românesc, cel mai afectat sector de pandemia. Statistici îmbucurătoare!

Turismul romanesc a fost cel mai afectat sector de pandemia de Coronavirus. Datele statistice oferă o privire de ansamblu pozitivă în ceea ce privește revenirea către normalitate a segmentului turistic din România.

Institutul Național de Statistică oferă un set de date comparative a turismului românesc din perioada ianuarie-mai 2020, respectiv ianuarie-mai 2021. Astfel, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică pentru perioada de referință în anul 2021 au însumat un total de circa 2500 mii, procentul fiind mai ridicat cu 36,1% faţă de perioada 1.01.-31.05.2020 ( puțin peste 1800 mii). În ceea ce privește înnoptările înregistrate, în perioada ianuarie-mai 2021 numărul total a fost de aproximativ 4700 mii de turiști, în creștere cu 31,9% comparativ cu perioada de referință pentru anul 2020 ( aproape 3600 mii de turiști).

Procentul turiștii străini care au ales să viziteze țara noastră în anul 2021, este în scădere. În perioada ianuarie-mai 2020, anul curent a suferit o scădere de 26,9 % cu un total de aproximativ 1700 mii de turiști. Acest procent a fost într-o continuă scădere, față de cifrele anterioare pandemiei care erau de 7 ori mai mari ca pondere în totalul turiștilor.

Județul Prahova a înregistrat o ascensiune. Județul a fost vizitat De aproape 150000 de turiști de la începutul anului până în luna mai, dintre care puțin peste 3200 de turiști străini. 

Deși am traversat o perioadă foarte dificilă, iată că se întrezăresc semne că turismul din România este în plină ascensiune. Odată cu venirea verii turiștii încep să opteze tot mai mult atât pentru stațiunile turistice montane, cât și pentru plajele de la malul mării.

Vezi și https://portal.republikanews.ro/rezultate-finale-cum-arata…/

Vezi si https://portal.republikanews.ro/a-evadat-din-sediul-politiei/

Vezi și https://portal.republikanews.ro/prahoveni-dati-disparuti/

Pentru mai multe stiri, vizitați site-u republikanews.ro

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor