REZULTATE FINALE. Cum arată notele după contestații în Prahova

cautam-reporteri-republikanews

Evaluarea Națională a absolvenților de clasa a VIII-a / sesiunea 2021 – sinteza rezultatelor înregistrate, la nivelul județului Prahova, după soluționarea contestațiilor

Ministerul Educației a publicat pe 4 iulie, pe site-ul dedicat, evaluare.edu.ro, rezultatele finale obținute după soluționarea contestațiilor de absolvenții clasei a VIII-a care au susținut probele Evaluării Naționale (22 – 25 iunie 2021).

just insolv sprl

În urma reevaluării lucrărilor contestate, la nivelul județului Prahova, proporția candidaților cu medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) este de 81,1% (3934 de candidați), similar cu rezultatele inițiale (81,1%). A crescut numărul candidaților cu media generală 10: de la 6 la 8.

La proba de Limba și literatura română, 4384 de candidați (89%) au încheiat examenul cu note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar dintre aceștia, 20 de candidați au obținut nota 10.

La Matematică, 3451 de candidați (71%) au primit note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar dintre aceștia, 59 de candidați au obținut nota 10.

 Au fost depuse 745 de contestații: 375 la limba și literatura română și 371 la matematică, dintre care un număr de 421 (56,5%) au mărit nota, astfel: 254 la limba și literatura română și 167 la matematică. Un număr de 237 (31,8%) de contestații au micșorat nota, după cum urmează: 94 la limba și literatura română și 143 la matematică. Un număr de 87 de lucrări (11.6%)  au păstrat nota inițială.

Rata de participare a fost de 95,8%: 4851 de candidați prezenți (dintr-un total de 5065 de absolvenți înscriși). 

Absolvenții învățământului gimnazial care, în contextul măsurilor stabilite privind combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, au fost în izolare/carantină sau care, din alte motive justificate cu certificat medical, nu au putut finaliza/participa la probele de examen pot susține aceste probe în etapa specială, care începe luni, 5 iulie (calendarul complet este disponibil aici). În acest scop s-a înscris un candidat.

Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare sumativă externă a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial. Media de admitere constituie criteriu pentru admiterea în învățământul liceal de stat, fiind media ponderată între media generală obținută la Evaluarea Națională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, se va derula în perioada 16-22 iulie și va fi urmată de repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat (24 iulie).

Un raport detaliat, la nivel național, privind rezultatele finale consemnate în acest an la Evaluarea Națională a absolvenților de clasa a VIII-a, este disponibil aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here