logo
RNTV Live

Ţara unde vin 13 Moşi Crăciuni, în 13 zile consecutiv

slide_311963_69070
Mihai Constantinescu

Crăciunul este una dintre cele mai frumoase perioade de peste an, pentru toţi copiii din lume.

Dacă în România vine o singură dată pe an, în noaptea de 24 spre 25 decembrie, există un loc în lume în care îşi face simţită prezenţă de 13 ori consecutiv. Timp de 13 zile, 13 Moşi Crăciuni vin cu daruri la copiii cuminţi, cât şi la cei mai puţin ascultători. Este vorba despre  Islanda.

Potrivit Digi24.ro, cu 13 zile înainte de marea sărbătoare, primul Moș Crăciun coboară din munți, ocolește fiecare casă și apoi pune dulciuri în ghetuțele copiilor, în vreme ce aceștia dorm. Dacă au fost cuminți, copiii primesc dulciuri, mandarine, lozuri în plic, iar dacă au fost răi, sunt recompensați cu un cartof. A doua zi, cel de-al doilea Moș vine în oraș și tot așa până la 25 decembrie, când primul Moș se întoarce la casa lui din munți, pe 26 cel de-al doilea și tot așa până pe 6 ianuarie. Ziua de 6 ianuarie este numită și ”Al treisprezecelea” și este considerată de islandezi ultima zi de Crăciun pentru că în această zi, ultimul Moș Crăciun se întoarce la casa lui, potrivit sursei citate.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/bradul-de-craciun-in-tendintele-lui-2020/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor