logo
RNTV Live

Tainele scrierii creative, prezentate pe înțelesul adolescenților de prof. Cristina Filoneanu

IMG_0189
Ștefan Petre

Cea de-a treia zi a Festivalului de Exprimare Creativă Wild Ink a debutat cu un atelier de scriere creativă (practic, specialitatea clubului școlar care a organizat evenimentele), susținut chiar de fondatoarea și coordonatoarea Wild Ink – prof. Silvia-Cristina Filoneanu.

Atelierul desfășurat la Casa de Cultură a Studenților din Ploiești și organizat în colaborare cu Fundația Județeană pentru Tineret (FJT) Prahova și alte asociații și structuri reprezentative pentru tinerii prahoveni le-a stârnit interesul participanților și i-a motivat să se exprime într-un mod artistic, să își elibereze emoțiile și să își expună direct viziunea, dând frâu liber imaginației.

Printre activitățile realizate s-au numărat realizarea unei hărți conceptuale pornind de la repere provenite din mitologica nordică, compunerea unor versuri proprii și un exercițiu de scriere ghidată, unde adolescenții și-au transpus gândurile expresive, nefiltrate, pe hârtie, cu ajutorul unor scheme ajutătoare. Pe tot parcursul atelierului, tinerii au fost stimulați să își prezinte creațiile, să comunice și să își acorde feedback reciproc, creându-se astfel o atmosferă prietenoasă, propice dezvoltării și benefică actelor ce țin de creativitate.

Dacă membrii Wild Ink Creative Writing Club erau deja familiarizați cu acest tip de exerciții, elementul de surpriză a apărut la participanții din exteriorul clubului, înscriși în festivalul cu scop caritabil, iar la finalul activităților toți elevii și studenții prezenți erau încântați că s-au putut transmite pe ei înșiși, într-un timp relativ scurt, prin artă.

Profesor de limba engleză la Colegiul Național „Ion Luca Caragiale” din Ploiești, consilier NLP în dezvoltarea personală, consilier vocațional, creator al clubului Wild Ink Creative Writing Club și coordonator și autor al cărții „Where Wildflowers Grow”, prof. Cristina Filoneanu s-a remarcat, în ultima perioadă, în comunitatea prahoveană, fiind distinsă cu titlul pentru „Cel mai activ tânăr profesor implicat în activități non-formale – preuniversitar” la Gala Tineretului Prahovean, care a avut loc la începutul anului.

Citește și:

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor