logo
RNTV Live

Sute de refugiaţi au ajuns în gara din Ploieşti/ FOTO/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Sute de refugiaţi au ajuns în gara din Ploieşti. Aceştia au sosit de la Iaşi.. O parte râmân aici, în Ploieşti. alţii vor continua călătoria cu trenul, spre Capitală. Aceştia au asupra lor doar strictul necesar.

https://youtu.be/fpqxjemgta8

Accesul publicului în zona de parcare din fața Gării de Sud Ploiești, precum și accesul sportivilor, în incinta Sălii Sporturilor “Olimpia” va fi blocat.
Aceste măsuri au fost dispuse tocmai datorită sosirii celor 400 de refugiați din Ucraina .
Persoanele respective au fost preluate de autoritățile locale și județene de la Gara de Sud și vor fi duse, ulterior, în incinta Sălii “Olimpia”, unde se va realiza triajul acestora.
Conform hotărârii Consiliului Județean pentru Situații de Urgență, 160 de ucraineni refugiați vor fi cazați în căminele Colegiului “Spiru Haret” și Colegiului Economic “Virgil Madgearu” din orașul nostru, 20 de persoane vor fi cazate la Hotelul Central Ploiești și 68 de refugiați din Ucraina vor fi cazați în căminele Universității “Petrol – Gaze” Ploiești.
Ceilalți 152 de refugiați vor fi transportați, după activitatea de triaj, în localitățile prahovene: Bucov și Vălenii de Munte.
Precizăm că, prin Administrația Serviciilor Sociale Comunitare Ploiești se va asigura hrană rece tuturor celor 400 de refugiați, în Sala “Olimpia”, unde se va realiza triajul, precum și hrană caldă, zilnic, pentru persoanele care vor fi cazate în căminele din municipiul Ploiești.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor