logo
RNTV Live

Smiley, Inna, Tudor Chirilă, Jojo, Loredana se solidarizează cu manifestanții

loredana (Large)
Oana Stoica

Artiști și personalități publice, printre care Inna, Smiley, Tudor Chirilă sau Loredana, au postat pe Facebook mesaje de solidaritate cu protestatarii care au manifestat în România împotriva felului în care Guvernul Grindeanu vrea să schimbe sistemul de Justiție din România.

„Îmi doresc să trăim într-o țara civilizată în care să ne simțim în siguranță, drepturile să fie respectate, iar oamenii să vrea să rămână în România. Nu vorbesc despre o opțiune politică, ci despre faptul că oamenii trebuie să fie respectați și ascultați. Momentan nu sunt în țară, dar sunt alături de oamenii care ies în stradă pentru a-și exprimă opiniile și este important să facă acest lucru în mod pașnic”, a scris Inna pe Facebook. Aceasta are aproape 12 milioane de fani pe rețeaua de socializare.

Alături de protestatari s-a declarat și Smiley, care are 3,3 milioane de fani pe Facebook: „ACASĂ este locul meu și al nostru. Aici plângem, râdem și visăm, aici ar trebui să avem încredere că ne poate fi cel mai bine, că nu e loc pentru abuzuri și sfidări. Acasă am crescut și am fost educat să nu mint și să nu fur. Să nu fiu agresiv și să respect. Vecinii mei erau la fel, ca majoritatea oamenilor pe care i-am cunoscut apoi. Români bine-crescuți. Oameni corecți, optimiști și implicați. Noi suntem România!”

„Îmi doresc că legile, bunul simț și onoarea să ne fie reper. Cred în România mea, curajoasă, cu valori și idealuri înalte. Vă iubesc”, a postat și Loredana. Contul său de Facebook are 1,3 milioane de aprecieri.

Tudor Chirilă a participat la protestele față de ordonanța de schimbare a Codurilor Penale pentru că, spune el „Ticăloșia trebuie să aibă un sfârșit”. „Când am ieșit din piață am văzut o femeie care venea către manifestație. Mergea hotărât și avea o privire profundă, aproape fixă, în care tristețea se amestecă cu un fel de fermitate disperată. Lângă ea, o adolescentă cu ochi mari și calzi. Când ne-am apropiat am recunoscut-o pe Maia Morgenstern. Ne-am îmbrățișat în tăcere și apoi ne-am văzut de drum. Adevărul că nu mai era nimic de spus. În sinea mea simt și știu ca în seară asta va fi și mai multă lume în piață. Ticăloșia trebuie să aibă un sfârșit”. Contul de Facebook al lui Chirilă are 421.000 de aprecieri.

„Am doi copii. Am o familie cu principii care m-a educat să cred în bine, în cinste, în adevăr, în dreptate. Am o țară pe care o iubesc și care acum fierbe. Sunt buni românii care azi sunt în stradă, sunt puternici, iar eu sunt mândră de fiecare om care se luptă pentru dreptate, în stradă, pentru că doar acolo se mai poate face ceva! Vreau că și copiii mei să iubească România! Astăzi tati a ieșit în stradă și pentru noi! Mulțumim! Paul Ipate #stradaaredreptate”, a scris și Jojo, care are 313.000 de fani pe rețeaua de socializare.

Și fosta gimnastă Andreea Răducan s-a solidarizat cu manifestanții: „Știu că lucrurile importante în viață nu le poți obține decât cu muncă, implicare și mult efort. Așadar, nu abandonăm luptă. Cu decență și implicare vom reuși să ne salvăm. Și pe noi, și țara în care ne dorim să trăim. Capul sus, români! Fiți liberi!”, a scris sportiva pe contul său de Facebook care numără 206.000 de aprecieri.

Sursa:republica.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor