logo
RNTV Live

Șoferii TCE Ploiești susțin protestul declanșat la STB

WhatsApp Image 2022-01-21 at 06.08.47 (1)
Oana Stoica

Și Ploieștiul susține greva declanșată joi în capitală de către angajații STB.

Membrii sindicatului din TCE Ploiești, care face parte din Federația Transportatorilor și Serviciilor Publice din România, s-au alăturat vineri dimineață protestului declanșat de colegii din București.

“Federația Transportatorilor și Serviciilor Publice din România, care include sindicate din cadrul societăților transportului public din Arad, Brașov, Constanța, Craiova, Galați, Iași, Ploiești, Sibiu, Slatina, Suceava, Tg. Jiu, Tulcea și Vaslui, susține și este solidară cu acțiunile de protest desfășurate de către Sindicatul Transportatorilor din București, iar membrii noștri vor protesta alături de colegi până la rezolvarea problemelor conflictuale”, a transmis președintele FTSP, Ioan Zbârnea.

“Atragem atenția autorităților, la nivel national, că dacă nu se rezolvă situația Contractelor Colective de Muncă, situație ținută intentionat sub control pentru motivele Pandemiei și a Legii Bugetului , VOM OPRI TRANSPORTUL PUBLIC LOCAL, URBAN ȘI METROPOLITAN ÎN TOATĂ ȚARA!!!

Ne a ajuns cutitul la os și nu mai vrem să muncim ca sclavii pentru niște salarii mizere, nu ne sunt respectate minimul de drepturi nici măcar acela „de a avea un trai decent si sănătos”, au specificat într-un comunicat reprezentanţii FTPS România.

Transportul public de suprafață din București a fost paralizat, joi.

Autobuzele, troleibuzele și tramvaiele nu au mai fost scoase pe traseu, directorul STB acuzându-i pe liderii de sindicat că au interese ascunse.

Între timp, însă, instanța a dispus suspendarea grevei din București, printr-o hotărâre executorie.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/andrei-volosevici-achitat…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor