logo
RNTV Live

Crăciunul în lume. Vezi unde se ţine Parada ridichilor luminate

sursă foto Alba 24
Mihai Constantinescu

Crăciunul în lume

Crăciunul în lume. Vezi unde se ţine Parada ridichilor luminate

În Islanada nu vine un singur Moş Crăciun, ci 13. Aceştia coboară din munţi unul câte unul, începând cu data de 11 decembrie şi aduc celor cuminţi dulciuri, mandarine şi lozuri în plic, iar celor răi, câte un cartof.

În Suedia, în dimineaţa Crăciunului, membrii familiei iau micul dejun doar la lumina unei lumânări.
În unele zone ale Franţei, oamenii ard un butuc în gospodărie, conform tradiţiei, gestul semnificând bunăstare în viitor.

 O tradiţie a elveţienilor este „Parada ridichilor luminate”. Copiii scobesc câte o ridiche, pe care ulterior o împodobesc cu diferite forme de sezon (brăduţi, steluţe).
În Italia, copiii primesc cadourile într-un borcan numit urna destinului, însă nu de la Moş Crăciun, ci de la Befana, o vrăjitoare care vine călare pe o mătură.

Crăciun în Cuba, Grecia, Cehia şi Slovacia 

Dacă vă întrebaţi cum este Crăciunul în Cuba, atunci trebuie să ştiti că masa tradiţională înseamnă pentru cubanezi friptură de porc şi fasole neagră cu orez şi cu plante tradiţionale (Yuca), sub formă de piure.

În Grecia, copiii cântă în seara de Ajun colinde (kalanda), în schimbul dulciurilor şi al fructelor uscate, pe care le primesc de la credincioşi.
În Ucraina este bine să ai foame de lup şi aşata pentru că aici se serveşte o masă cu 12 feluri de mâncare, din seara de Ajun. Membrii familiei nu vor începe însă să guste bucatele până la apariţia primelor stele pe cer.

În Cehia şi Slovacia există un obicei în aceste ţări este prezicerea viitorului, care presupune tăierea în curmeziş a unui măr. Dacă apare o stea, va fi un an bun, iar dacă este o cruce, anul va fi rău.
Copiii mexicani au propria tradiţie de Crăciun, numita Pinata. Ei se strâng în casa unuia dintre ei, pun monezi şi bomboane în- tr-un săculeţ şi îl agaţă apoi de tavan. Cel care reuşeşte să doboare săculeţul este câştigătorul a tot ceea ce se află în interiorul acestuia.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/conac-din-rafov-fantoma/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/video-fantoma-taberei-din-padurea-paulesti/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

sursa libertatea .ro

foto cu caracter ilustrativ

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor