logo
RNTV Live

Noaptea Europeană a Muzeelor – Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova (13 mai)

noaptea europeana a muzeelor
Dumitrache Catalina

Muzeul Judeţean de Ştiinţele Naturii Prahova participă și anul acesta la evenimentul internațional Noaptea Muzeelor, organizat pe data de 13 mai pe întreg continentul european.

A 19- a ediție a Nopții Europene a Muzeelor oferă ocazia publicului de a vizita, gratuit, între orele 17.00 și 22.00 (ultima intrare se face la ora 21:30):

  • Muzeul Omului din Ploiești, Strada Sublocotenent Erou Călin Cătălin 1;
  • Palatul Culturii, Strada Sublocotenent Erou Călin Cătălin 1;
  • Muzeul Petrolului din Ploiești, str. Dr. Dumitru Bagdasar, nr. 8.


La Muzeului Omului, publicul are ocazia să viziteze Sălile de Antropogeneză, Anatomie, Genetică, Biodiversitate, Arii Protejate, SOS Natura și Populație. Materialul expoziţional, de o mare diversitate, este prezentat într-o manieră științifcă și muzeistică modernă, prin intermediul prezentărilor virtuale și a realității augumentate, care completează expoziția permanentă cu jocuri interactive multimedia.


La Muzeul Petrolului, unic în România, publicul poate descoperi evoluția industriei petroliere, admirând exponate de mare interes istoric, mai exact documente originale, hărți geologice, diorame, documentații tehnice, dar și machete ale utilajelor folosite în extracția si prelucrarea „aurului negru”.

Manifestarea internațională Noaptea Muzeelor este patronată de Consiliul Europei, UNESCO, Consiliul Internațional al Muzeelor, iar în România este organizată de Rețeaua Națională a Muzeelor, membru al celei mai mari rețele pan-eruopene: Network of European Museum Organisations.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor