logo
RNTV Live

Situaţie halucinantă la Spitalul Judeţean Ploieşti. Fiul, în stare de şoc după o convorbire telefonică cu mama sa, pacienta spitalului

Mihai Constantinescu

I-au rupt piciorul din neglijenţă

Situaţie halucinantă la Spitalul Judeţean Ploieşti. Unei bunici i-a fost rupt piciorul din neglijenţă.

Umblă o vorbă în popor:” te prezinţi la spital cu una şi pleci cu două”. I s-a întâmplat şi unei bunici o situaţie asemănătoare. Acesta a fost internată  la Spitalul Judeţean Ploieşti, la sectia Chirurgie 1 (etaj 2). La internare starea femeii era critică. Când să fie externată, o asitentă i-ar fi rupt piciorul.

Povestea bunicii de 70 de ani este cutremurătoare. În anul 1973 acesta a fost implicată într-un accident rutier în urma căruia a rămas pentru tot restul vieţii într-un cărucior cu rotile. Cu trecerea anilor, starea femeii s-a agravat, iar acum complicaţiile sunt tot mai grave.

“Fiind o persoană imobilizată la pat/cărucior, din păcate, a început să aibă probleme cu o escară foarte supărătoare (escară=problemă majoră de sănătate, fiind una dintre complicaţiile cele mai severe ale imobilităţii). Forţat fiind, a trebuit să o internez la Spitalul Judeţean Ploieşti, la secţia Chirurgie 1 (etaj 2), la Dl.Doctor Variu. Vreau să menţionez că nu era prima dată când a fost internată într-un spital, experienţa avută anterior determinând-o să nu mai vrea să se interneze. Am ajuns cu ea într-o stare critică, determinată de infecţia pe care o avea. Totul a decurs cât se poate de bine. Chiar aş vrea să-i mulţumesc Dl.Doctor Variu pentru ce a făcut, ţinând cont de situaţia ei : paraplegică (paralizia ambelor membre inferioare), hipertensiune arterială, extrasistolică, diabetică. Vorbim de o persoană care stă de mai bine de 40 de ani într-un carucior.”

Astăzi femeia ar fi trebui să fie externată din spital şi să i se aloce o salvare pentru deplasarea la domiciliu. Numai că lucrurile au luat o intorsătură neaşteptată. Fiul bătrânei acuză că o asistentă din spital i-ar fi rupt piciorul

În urma discuţiei telefonice avute cu mama mea, aflu un lucru înfiorator : când au ridicat-o din pat să o ducă la pansat, o asistenta neglijentă, pe nume Rafaela, I-A RUPT PICIORUL!!!! Nu mi-a venit să cred că a fost posibil aşa ceva!Am plecat spre spital să văd ce se întâmplă. Colegele asistentei Rafaela imi spun că ŞI-A RUPT PICIORUL, nu ca I-A FOST RUPT PICIORUL!!!! Intreb : cum să-şi rupă piciorul o persoană care nu poate să-şi mişte picioarele?!?! Mi se spune că faptul este consumat!!!! Intreb : dacă omori un om, laşi lucrurile aşa, ca oricum nu-l mai aduci la viaţă? ca faptul este consumat?, spune fiul femeii.

Rudele femeii se tem că starea de sănătate s-ar putea agrava şi mai rău.

“Cum mai poate mama mea să stea pe cărucior ? Dl doctor mi-a spus că trebuie mobilizată ca să nu mai facă escare. În aceste condiţii, cum? Faptul că trebuie să stea şi mai mult timp în pat poate duce şi la alte probleme medicale. Cum poate Spitalul Judeţean Prahova să răspundă în faţa suferinţei NOU create unei persoane paralizate de picioare de 40 de ani? Pentru că, după părerea mea, Spitalul Judeţean este vinovat prin faptul că a angajat astfel de persoane neglijente. Cum s-a putut ca timp de 9 zile să fie transportată la blocul operator fără nicio problemă şi,în a X-a zi, o asistentă să tragă de ea ca de un animal şi să-i rupă piciorul?

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor