logo
RNTV Live

Legea nu protejează oamenii de efectivul uriaş de urşi. Atacurile se înmulţesc şi în Prahova. Soluţii!/ VIDEO

ursi
Mihai Constantinescu

Legea nu protejează oamenii de efectivul uriaş de urşi. Atacurile se înmulţesc şi în Prahova. Soluţii!

Este realitatea cu care se confruntă România, iar Prahova nu face excepţie! Întâlnirile dintre oameni şi urşi au devenit obişnuinţă. Grav este că aceştia îşi fac simtită prezenţa şi în locuri pe unde nu ar fi trebuie să existe, iar atacurile devin iminente.

Pentru a se găsi o soluţie la această problemă, astăzi, la Breaza a avut loc o întâlnire la care au partipat primari din Câmpina, Comarnic, Adunați, Azuga, Proviţa de Sus , Provita de Jos, Talea, Telega, Adunați, dar şi de la Garda forestieră , DSVSA, cât şi senatorul USR din comisia ministerului Mediului, Aurel Oprinoiu

Paşii timizi care se fac pentru rezolvarea problemei nu au efectul scontat, ordonanţa 81 din iulie 2021 ajutând prea puţin, pentru că rezolva doar efectele şi nu cauza.

Cei prezenti la întâlnire au cerut şi ca problema din teren a aurşilor să fie rezolvată de oameni profesionişti.

https://youtu.be/XiPTRp_3GOs

Conform unei statistici a STS, în 5 ani, apelurile la 112 care semnalează prezența urșilor au crescut de la 260 la 4400 pe an, în toată România.

În Buşteni, spre exemplu, în fiecare seară problema se repetă, iar autorităţile sunt legate de mâini pentru că nu au cu cine interveni.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor