Început de vară cu vreme extremă. Avertizare ANM

cautam-reporteri-republikanews

Vreme extremă la început de vară! Avertizare ANM! Aproape toată se află sub avertizare de vreme severă. Astfel, în intervalul 01 iunie, ora 10:00 – 02 iunie, ora 10:00, mai multe zone sunt sub avertizare COD GALBEN.
Fenomene vizate: ploi însemnate cantitativ, instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În intervalul menționat, în Dobrogea, în estul și nord-estul Munteniei și în jumătatea de sud a Moldovei va ploua însemnat cantitativ. În Oltenia, vestul Munteniei, cea mai mare parte a Transilvaniei, sudul Banatului, precum și în zonele de munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și, izolat, grindină.
 În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…35 l/mp și izolat peste 40 l/mp.

just insolv sprl

      Notă: În cursul zilei de miercuri (2 iunie) în regiunile estice și sud-estice va continua să plouă în general moderat cantitativ, iar vântul va prezenta intensificări temporare, cu viteze de 45…55 km/h.

Vreme extremă COD PORTOCALIU

În intervalul 01 iunie, ora 10:00 – 02 iunie, ora 10:00 este valabilă o avertizare de COF PORTOCALIU de ploi abundente.

 În județele Tulcea, Constanța și în zona de munte a județelor Brașov, Sibiu, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și Prahova va ploua abundent și se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40…50 l/mp și izolat peste 70 l/mp.

Notă: În zona litorală și în bazinul vestic al Mării Negre temporar vântul va prezenta intensificări cu viteze de 55…70 km/h.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Vezi şi https://republikanews.ro/ursuleti-morti-de-foame/

Vezi şi https://republikanews.ro/autoutilitarele-nu-mai-pot-fi…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here