logo
RNTV Live

SGU lansează o aplicație pentru plata parcărilor din Ploiești

sursa foto telegrama.ro
Dumitrescu Vlad

Șoferii care aleg să își lase mașina pe unul dintre locurile din parcările gestionate de SGU Ploieşti vor putea  plăti şi cu ajutorul unei aplicaţii pe mobil. Decizia a fost luată luni, în cadrul unei ședințe extraordinare a  Consiliului Local Ploiești.

Consiliul Local Ploiești a aprobat luni, în cadrul unei ședințe extraordinare, modificare hotărârii privind regulamentul în ceea ce privește parcările cu plată din Ploieşti. Astfel, pe lângă variantele deja folosite de SGU, respectiv plata la parcometre, prin SMS sau direct la casierii societăţii, șoferii vor avea posibilitatea să plătească locul de parcare printr-o aplicație pe mobil, cu ajutorul cardului bancar.

În acest sens, conducerea Serviciului de Gospodărire Urbană a anunţat că urmează să încheie un parteneriat cu o firmă specializată, pe modelul celui aplicat la plata prin SMS.

Totodată, hotărârea a mai inclus alte câteva modificări la acelaşi regulament, care simplifică procedura de obţinere a permisului de parcare pentru riverani, introducând un termen de 60 de zile în care pot fi depuse la dosar documente în curs de eliberare la momentul cererii iniţiale, respectiv care stabilesc condiţiile şi modalitatea în care firmele vor putea să închirieze locuri din parcările de pe domeniul public și care sunt date în administrarea SGU.

Proiectul a fost votat 21 de voturi pentru şi 3 abţineri.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor