Lovitură pentru aleșii locali. Adio indemnizații AGA!

Senatorii au adoptat, în unanimitate, un proiect de lege care elimină o stare de incompatibilitate din Legea 161 din 2003, astfel încât aleșii locali – primarii, viceprimarii, președinții și vicepreședinții de consilii județene, consilierii locali și județeni – să poată face parte din adunările generale ale societăților comerciale, fără a fi plătiți. Proiectul aparține PNL, însă este semnat și de câțiva parlamentari de la alte partide. Proiectul va merge la Camera Deputatilor, for decizional. Printre inițiatorii acestui proiect legislativ se numără și parlamentarii prahoveni Ion Luchian, George Ionescu, Roberta Anastase, Virgil Guran și Paul Dumbrăvanu.

Dacă deputații vor vota acest proiect legislativ, este de așteptat ca aleșii publici să nu se mai înghesuie să facă parte din Adunările Generale ale Acționarilor, unde sumele încasate pentru participarea la o ședință depășeau, de cele mai multe ori, salariul minim pe economie.

cel mai verde complex reziential

Cel mai celebru exemplu de astfel de incompatibilitate îl reprezintă cazul în care a fost implicat președintele Klaus Iohannis. Acesta a reprezentat Primăria Sibiu în Adunările Generale ale Acţionarilor de la societăţile Apă Canal şi Pieţe, fiind declarat incompatibil de către ANI. Președintele Iohannis a contestat decizia ANI la Curtea de Apel Alba-Iulia și a avut câștig de cauză.

arnos 6 oua

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here