Salina Slănic a intrat în atenţia Ministrului economiei.Investiţiile strategice o vor transforma într-un punct turistic de referinţă/VIDEO

Salina Slănic a intrat în atenţia Ministrului economiei. Investiţiile strategice o vor într-un punct turistic de referinţă

Ministrul economiei, Mihai Fifor, oferă spijin pentru dezvoltarea Salinei Slănic

Salina Slănic a intrat în atenţia Ministrului economiei.Investiţiile strategice o vor transforma într-un punct turistic de referinţă Acesta fost mesajul transmis ieri de către ministrul economiei, Mihai Fifor, prezent în Prahova în vizită de lucru.

Acesta a ţinut să precizeze că va face tot posibilul pentru a se găsi soluţia legala ca Salina să fie preluată de către Consiliul Judeţean Prahova. După acest moment se vor putea atrage fonduri eruropene cu ajutorul cărora să se facă investiţii puternice care vor pune salina pe harta turistică a României.

cel mai verde complex reziential

CITEŞTE ŞI https://republikanews.ro/locul-cu-cel-mai-pur-aer-de-pe-planeta-se-afla-la-o-aruncatura-de-bat-de-ploiesti/

Se va putea accesa până la 5 milioane de euro fonduri europene. Suficient, spun reprezentanţii Consiliului Judeţean Prahova, pentru a transforma salina într-un obiectiv turistic de prestigiu. Pe lângă fondurile europene vor veni bani şi de la bugetul Consiliului Judeţean Prahova, dar şi bugetul local al Slănicului. Sume importante se vor cheltui pentru liftul care trasportă turiştii în pântecele salinei şi care în prezent nu funcţionează.

Condiţiile din mină, cu  o temperatură constantă pe tot timpul anului de 13º C, o umiditate a aerului de cca. 60% şi aerosoli salini de la Salina Slănic, creează premisele pentru cel mai pur aer de pe planetă, din care lipsesc aproape total radiaţiile şi poluarea.

tymbark

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here