logo
RNTV Live

Locul cu cel mai pur aer de pe planetă se află la o “aruncătură de băţ” de Ploieşti

Locul cu cel mai pur aer de pe planetă se află la o “aruncătură de băţ” de Ploieşti
Mihai Constantinescu

Nu mai este o surpriză faptul că oraşul Ploieşti este este cel mai poluat din ţară. Recentele statistici au demonstrat acest lucru cu vârf şi îndesat. Conform site-ului Storia.ro, Ploieștiul este orașul cu cea mai scăzută calitate a aerului din România. Pe locul doi ca și poluare este Călărași, urmat de București, Focșani, Galați, Slatina, Reșița, Bacău, Satu Mare și Brăila.

Prahova vine să repare cumva acest lucru şi oferă la schimb un loc cu cel mai pur aer de pe planetă. Aflată la aproximativ 45 km de Ploieşti, staţiunea Slănic Prahova este o destinaţie recunoscută pentru activitatea balneoturistică încă din anul 1853, când a fost declarată staţiune turistică de interes naţional. Este cea mai mare din Europa ca dimensiuni, volumul de sare excavată fiind de 2,9 milioane de metri cubi, şi deţine cel mai pur aer de pe planetă, lipsit aproape total de radiaţii şi poluare.

Condiţiile din mină, cu  o temperatură constantă pe tot timpul anului de 13º C, o umiditate a aerului de cca. 60% şi aerosoli salini, creează premisele pentru cel mai pur aer de pe planetă, din care lipsesc aproape total radiaţiile şi poluarea.

sursa identitatea.ro

foto cu caracter ilustrativ

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor