logo
RNTV Live

Primarul PNL Adrian Dobre sub lupă. Radiografia (ne)activităţii acestuia în primul trimestru 2019

adrain dobre
Mihai Constantinescu

Primarul PNL Adrian Dobre sub lupă. Radiografia (ne)activităţii acestuia în primul trimestru 2019

Energia termică și tariful gigacaloriei, sistemul sanitar și poluarea mediului, dar și dotarea municipiului cu mijloace de transport performante și moderne. Acestea au fost principalele probleme pentru caree primarul liberal Adrian Dobre a căutat rezolvare, cel puţin prin declaraţii spumoase, în primul trimestru al anului în curs-

Jurnaliştii de la Glasul Ploieştean au făcut o analiză amplă analiză privind activitatea primarului Adrian Dobre pentru primul trimestru al anului 2019.

Energia termică, contractul cu operatorul Veolia și tariful Gigacaloriei.


În 5 ianuarie, ploieștenii erau chemați la o dezbatere publică pentru a fi informați de primarul Adrian Dobre despre cum nu este dumnealui de acord cu prețul propus de Veolia de 237,35 lei/Gcal fără TVA și faptul că acest tarif nu este unul corect, este foarte mare și nu poate fi susținut de ploieșteni.

5 ianuarie

În cadrul dezbaterii de ieri, am explicat de ce nu sunt de acord cu prețul pentru agentul termic propus de Veolia:

– Tariful de 237,35 lei/Gcal fără TVA nu este corect, este foarte mare și nu poate fi susținut de către ploieșteni;

– Calculul Veoliei pentru acest preț a plecat de la un tarif 90 de lei, care înseamnă 50% păcură, 50% gaz, în condițiile în care, atunci când s-au stabilit prin caietul de sarcini toate datele problemei, s-a făcut calculul doar pe gaz, ceea ce se consumă cu precădere în momentul de față. Tariful de plecare ar fi trebuit să fie 75 de lei, nu 90 de lei;

– Investițiile care ar fi trebuit să se facă în sistemul de termoficare și care sunt incluse în calcularea acestui preț nu au fost făcute, sistemul înregistrează pierderi foarte mari.
Din păcate, la dezbatere nu ați fost prezenți prea mulți dintre dumneavostră pentru a-i determina să regândească prețul propus. Vă reamintesc că dacă această propunere va fi votată în Consiliul Local, iar atitudinea consilierilor PSD din cadrul Comisiei 3 mă face să cred că așa va fi, factura noastră pentru căldură va crește cu aproximativ 50 de lei pe lună.

 

 

Pe data de 31 ianuarie, primarul Adrian Dobre a criticat foarte acid, prin intermediul unui site de socializare, mărirea salariilor pentru angajații primăriei de către majoritatea din Consiliul Local Ploiești formată din PSD – ALDE, precum și aprobarea de către aceeași majoritate a tarifului la Gigacalorie cu subvenția aferentă, astfel încât buzunarele ploieștenilor să nu fie afectate.

31 ianuarie

Consilerii PSD-ALDE au votat astăzi:

  1. Creșterea salariilor pentru angajații primăriei, dar noi nu avem buget;
  2. Creșterea tarifului la salubritate, dar orașul este murdar;
  3. Creșterea tarifului la gigacalorie, dar Veolia nu-și respectă contractul.
  4. 0 investiții!!!!

Citeşte CONTINUARE AICI

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor