Primăria Ploiești:RASP nu poate prelua serviciul de termoficare. Este ilegal

????????????????????????????????????

Primăria municipiului Ploiești a emis joi seară un comunicat de presă în care anunță faptul că propunerea de preluare de către RASP Ploieşti a prestării serviciului de termie de la CET Brazi nu se încadrează în normele legale.

Iată comunicatul de presă:

cel mai verde complex reziential

Având în vedere propunerea președintelui Consiliului Judeţean Prahova, lansată aseară în spațiul public, în cadrul ședinței informale de Consiliu Judeţean, de preluare de către RASP Ploieşti a prestării serviciului de termie de la CET Brazi – producere  şi distribuție primară energie termică – am solicitat specialiștilor din cadrul regiei să își exprime punctul de vedere cu privire la  propunerea domnului Iulian Dumitrescu.

  De asemenea, am avut discuții cu juriștii şi cu specialiștii în domeniul achizițiilor publice din cadrul primăriei pentru a găsi cadrul legal prin care se poate face o astfel de preluare.

 Concluzia finală a fost că o preluare a serviciului public de alimentare cu energie termică de către RASP, aşa cum propune preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu, „în 24 de ore”, este una ilegală, încălcându-se prevederile art. 28 alin. 3 din Legea 51/2006, având în vedere că RASP nu derulează în prezent proiecte cu finanțare europeană:

“(3)Prin excepție de la prevederile alin. (1), serviciile de utilități publice pot fi furnizate/prestate şi de regii autonome de interes local sau județean, reglementate de Legea nr. 15/1990 privind reorganizarea unităților economice de stat ca regii autonome şi societăți comerciale, cu modificările ulterioare, numai dacă acestea mai au în derulare proiecte de investiții cofinanțate din fonduri europene, până la finalizarea acestora.”

 Solicităm, încă o dată, atât operatorului de termine, ADI Termoficare Prahova, cât şi Consiliului Judeţean Prahova să dea drumul la apă caldă în Ploieşti!!!

 Solicităm domnului președinte Iulian Dumitrescu să găsească soluții legale de rezolvare a acestei situaţii creată artificial de ADI Termoficare Prahova al cărui preşedinte este. 

tymbark

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here