logo
RNTV Live

Prima școală primară privată incluzivă din Ploiești, inaugurată/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Prima școală primară privată incluzivă din Ploiești, inaugurată

Școala Primară CONCORDIA, prima școală primară privată incluzivă din Ploiești, a fost inaugurată oficial. S-a petrecut în prezența copiilor, părinților, sponsorilor, autorităților și colaboratorilor care au participat la evenimentul de deschidere.  Într-un eveniment cu adevărat festiv, copii i-au încântat pe cei prezenți cu diverse momente artistice.

Prima școală primară privată incluzivă din Ploiești, inaugurată

Deși cursurile școlii au început în luna septembrie a anului școlar 2020-2021, în condițiile restricțiilor impuse de contextul pandemiei Covid, inaugurarea oficială a școlii a fost amânată. S-a așteptat timp de aproape doi ani pentru ca evenimentul să poată fi desfășurat în siguranță pentru toți participanții. După o muncă susținută de șapte ani pentru a dezvolta conceputul și de a construi clădirea, echipa școlii și-a dorit foarte mult acest moment de sărbătoare în prezența tuturor celor care au contribuit la succesul proiectului. Au fost prezenți: copii, părinți, sponsori, autorități și colaboratori.

Școala Primară CONCORDIA din cadrul EDU-CAMPUS CONCORDIA oferă oportunități de învățare incluziv. Este dedicată copiilor provenițidin medii vulnerabile, dezavantajați social sau financiar. Aici sunt incluși și cei din familii ai căror părinți își pot permite plata unei taxe modeste de școlarizare. Școala se diferențiază prin modelul educațional. Pune în prim-plan dezvoltarea socio-emoțională a copiilor ca promotor al dezvoltării cognitive.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Pentru copiii care învață aici, Școala Primară Concordia devine o a doua casă, aceștia petrecându-și marea majoritate a zilei învățând și distrându-se.  Astfel, urmând curiculum Ministerului Educației, orele sunt susținute prin metode non-formale aplicate fiecărui stil de învățare, iar programul after-school completează efortul educațional prin atelierele de creativitate și muzică.

Școala a fost deschisă în Ploiești de către Organizația Umanitară CONCORDIA în data de 14 septembrie 2020 și un număr de 45 de copii au finalizat anul școlar 2021-2022, 20 în clasa întâi și 25 în clasa pregătitoare.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor