logo
RNTV Live

Sute de credincioși din Ploiești au mers la racla cu moaştele Sfântului Domnitor Constantin Brâncoveanu/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Sute de credincioși din Ploiești au mers la racla cu moaştele Sfântului Domnitor Constantin Brâncoveanu

Creştin ortodocşii l-au sărbătorit, miercuri, pe Sfântul Apostol Andrei, Ocrotitorul României. La biserica din Ploiești ce poartă hramul sfântului, sute de credincioși au participat dimineață la slujbă. Ei au venit să se închine și la racla cu moaştele Sfântului Domnitor Constantin Brâncoveanu, aduse de la  Biserica „Sfântul Gheorghe” — Nou din Bucureşti.  

Sute de credincioși din Ploiești au mers la racla cu moaştele Sfântului Domnitor Constantin Brâncoveanu

Sute de credincioși au ajuns miercuri la Biserica Sf. Andrei din Ploiești. Nu doar pentru că lăcașul sfânt a sărbătorit hramul, ci și pentru că aici au fost aduse din capitală, de la Biserica „Sfântul Gheorghe” — Nou, racla cu moaştele Sfântului Domnitor Constantin Brâncoveanu. Oamenii spun că au venit să se roage pentru sănătate, liniște și pace, mai ales că este una dintre sărbătorile importante ale românilor.

Nu au lipsit însă cei care au venit să se roage pentru oraș.

Sfântul Apostol Andrei a fost proclamat Ocrotitorul României, în anul 1997. Ziua prăznuirii sale a devenit sărbătoare bisericească naţională.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor