logo
RNTV Live

Petrolul, din nou de la primii pași

cristian anghelescu
Cristian Anghelescu

Sâmbătă, în primul meci amical pe care elevii lui Tavi Grigore l-au jucat în această scurtă campanie de dinaintea debutului de campionat, am văzut la lucru o tentativă de echipă fanion versus una gazdă, CS Brejoi, trupă care joacă de mai multă vreme în eșalonul pe care “lupii” îl va aprofunda începând de duminică.

O partidă cu șapte goluri dintre care patru contabilizate pentru gazde, cu mai multă dorință decât putință la acest moment, cu unii fotbaliști dominați de trac iar alții de… neputință. Un joc deschis, poate chiar prea deschis și muuultă înțelegere din partea tuturor: a antrenorilor și conducătorilor, a spectatorilor și chiar și a mass-media prezentă în număr consistent.

Petrolul apare ca fiind la momentul în care unui nou-născut i se cere să pășească: mârâit, cu lapte la gură și sughițând neîntrerupt, ținut de mânuțe și ghidonat către o direcție anume! Este atât de clar și de simplu: puiul de om NU ȘTIE să meargă, NU ARE FORȚĂ să pășească, NU TREBUIE să i se ceară imposibilul! În schimb, cu multă atenție și aplecare, mereu alintat, hrănit corect și îngrijit, aceasta va crește ca-n poveste, într-un an cât alți-n în trei!

A blama jocul, echipa, la acest moment, pare dacă nu o blasfamie atunci sigur rea voință! Cu toate că s-a dorit mult într-un context precum cel actual, orice lucru mărunt realizat se poate prezenta ca fiind un succes. Iar finalitatea, cât de mică ar părea, are pozitivitate și morală.

Am salutat și aplaudat acțiunea suporterilor care au donat echipei sumele colectate prin acțiunea “Grătarul de Blejoi”. Un gest cu o dimensiune uriașă la care au participat toți cei care au vrut să participe la o strângere de fonduri organizată ad-hoc. Cu profit după mititei perpeliți la jar și sucuri ori apă rece – fără alcool, acesta neputînd fi comercializat în zona arenelor interioară a arenelor sportive! – s-au putut strânge aproape 2000 de lei, orice sumă, de la oricine, știindu-se că este binevenită echipei!

Trebuie aplaudată și flexibilitatea de care au dat dovadă oficialii comunei Blejoi. De la primarul Dumitru și viceprimarul Predescu și până la juristul Mâinea, cu toții au fost de acord cu acțiunea suporterilor Petrolului iar bunul mers al proiectului se poate extinde de la o etapă la alta, firește, cu respectarea tuturor procedurilor legale!

Petrolul trebuie ajutată! Orice mână întinsă la acest moment valorează mai mult decât se crede. Făcută din inimă, fără pretenții, este clar că echipa fanion a Ploieștiului nu se poate dezvolta fără ajutor! Mai grav este că cei care o pot ajuta cel mai mult, oamenii politicului, consilierii locali, se ascund exact la acest moment al adevărului! Exact când este mai multă nevoie de ei pentru un vot LOGIC ȘI MORAL vizând echipa pe care, nu de multă vreme, o aplaudau din lojele luxoase de la “Ilie Oană”! Acum, fără să-și mai reamintească trecut, se dau loviți și nu votează un proiect care i-ar permite echipei să joace, contra unui preț modic, pe arena construită special pentru fotbal, pentru Petrolul! Este o rușine greu suportabilă, un alt moment trist din viața politicianului ploieștean! Care, precum cel de la “centru”, probabil, dacă nu-i iese ceva așteaptă să-i pice! Să nu-i pice greu, până la urmă!

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor