logo
RNTV Live

Oamenii vor să-l sprijine pe călugărul medic care oferă consultații gratuite într-o mănăstire din Prahova. Ce vor să facă?

consultații gratuite Un călugăr îşi împarte viaţa între credinţă şi medicină/ sursă foto Portalul creştinului Ortodox
Mihai Constantinescu

Părintele Pavel, călugărul medic care salvează nu doar suflete ci și vieți

Oamenii vor să-l sprijine pe călugărul medic care oferă consultații gratuite într-o mănăstire din Prahova. 

Fără trimitere de la specialist, buletin sau carnet de sănătate şi fără a conta religia sau etnia, la mănăstirea Turnu de lângă Prahova, toţi cei care cer ajutor medical la cabinet îl primesc gratuit.

De acest lucru se ocupă părintele Pavel care este și medic doctorand și asistent universitar.  Într-o clădire veche de la mănăstire, a amenajat un cabinet medical. Aici oricine poate beneficia de consultații gratuite pentru problemele de sănătate pe care le au.

CITEȘTE POVESTEA PĂRINTELUI PAVEL AICI

Mobilizare pe internet

Impresionat de altruismul călugărului, un om cu suflet mare încearcă să sprijine munca acestuia. Într-o postare pe o rețea de socializare, omul încearcă să mobilizeze cât mai multe persoane pentru ca medicul-călugăr să poată ajuta cât mai mulți bolnavi.

”Dragi prieteni, vă rog să ajutăm un călugăr, medic doctorand și asistent universitar, ce oferă consultații GRATUITE în cabinetul mânăstirii Turnu, lângă Ploiești, să continue să “tămăduiască suflete și trupuri.”
“Călugărul Pavel a cumpărat ecograful cu banii strânşi în perioada rezidenţiatului şi un împrumut bancar pentru care încă plăteşte rate. L-a împrumutat şi Spitalului Universitar, o vreme. Acum îl foloseşte pentru pacienţii ajunşi la cabinetul mânăstirii. Ca medic, se loveşte de lipsuri. Dar refuză să accepte ideea că sistemul sanitar este în pragul comei.”
“Părintele Pavel visează acum să amenajeze şi un cabinet de pediatrie.”

Vo să-l ajute să învingă siatemul medical.

”Ideea să îl susținem nu îmi aparține, ci unei prietene căreia îi cer voie mâine să o tăguiesc. Doar am completat gândul ei bun prin această postare deoarece pe Facebook am avut parte de cele mai frumoase surprize când am apelat la sufletul vostru.
M-as bucura să afle despre acest medic și călugăr cât mai mulți prieteni ce vor susține inițiativele lui cu bani sau consumabile medicale.
Împreună, în funcție de cât și cum dorește fiecare, ar fi drăguț să sprijinim acest model demn de a fi urmat… să iasă câștigător în lupta cu sistemul!”, s-a specificat pe rețeaua de socializare.”

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor