logo
RNTV Live

Un călugăr-medic oferă consultaţii medicale gratuite la o mănăstire din Prahova

consultații gratuite Un călugăr îşi împarte viaţa între credinţă şi medicină/ sursă foto Portalul creştinului Ortodox
Mihai Constantinescu

Un călugăr îşi împarte viaţa între credinţă şi medicină

Un călugăr-medic oferă consultaţii medicale gratuite la o mănăstire din Prahova.

Fără trimitere de la specialist, buletin sau carnet de sănătate şi fără a conta religia sau etnia, la mănăstirea Turnu de lângă Prahova, toţi cei care cer ajutor medical la cabinet îl primesc gratuit.

Călugărul Pavel  Mincă a amenajat singur într-o clădire veche de la mănăstire un cabinet medical.

“Toate consultaţiile şi investigaţiile la acest cabinet sunt gratuite. Nu necesită nici bilet de trimitere, nici buletin, nici carnet de sănătate. Pur şi simplu, cine doreşte să fie consultat se adresează cu un telefon în prealabil pentru a fi programat”, a spus pentru Digi 24.ro părintele Pavel

Trei zile pe săptămână este voluntar al Spitalului Municipal de Urgenţă din Bucureşti. Este şi asistent universitar pentru studenţii medicinişti. Restul timpului şi-l petrece la mănăstire. Oamenii care îi cer ajutor îi consultă în spaţiul amenajat de la mănăstire.

Pavel Mincă a ales să devină călugăr de la vârsta de 19 ani. Îndemnat de un părinte de la mănăstire acesta a ales să studieze şi medicina după ce a terminat Teologia. Rezidenţiatul în specialitatea de medicină internă l-a făcut pe secţia de Medicină Internă şi Nefrologie de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. Acum se pregăteşte pentru doctorat.

Planurile călugărului nu se opresc aici. Încearcă să amenajeze şi un cabinet de pediatrie toto la mânăstire şi tot cu servicii gratuite.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor