logo
RNTV Live

Novak Djokovic a egalat un record deținut de Roger Federer

imagine principala
rnews

Tenismenul sârb Novak Djokovic a egalat un record deținut de elvețianul Roger Federer, după ce a debutat cu dreptul la Roland Garros 2023 și l-a învins pe americanul Aleksandar Kovacevic (114 ATP).

Astfel, Djokovic este al doilea jucător din Open Era care a obținut 65 de victorii consecutive în primul tur la un turneu de Grand Slam. El a început această serie la Roland Garros 2006 și de 17 ani a câștigat întotdeauna meciurile din runda inaugurală de la turneele de Grand Slam.

Singurul jucător care a mai reușit această performanță în Open Era a fost Roger Federer, între Wimbledon 2003 și Wimbledon 2021. Djokovic poate să-l întreacă însă pe Federer, dacă va câștiga și partida din turul inaugural de la Wimbledon 2023, fiind șanse bune să reușească acest lucru.

Novak Djokovic, mulțumit de debutul la Roland Garros

Tenismenul sârb s-a arătat mulțumit de modul în care a debutat în turneul de la Roland Garros 2023, în care l-a învins clar pe americanul Aleksandar Kovacevic.

“E o plăcere pentru mine să revin aici, la Roland Garros. Sunt foarte motivat, vreau să ajung până la finalul turneului. E un turneu extraordinar, am multe emoții atât aici, cât și la Paris-Bercy. Vreau să-l felicit pe Alex pentru ce a arătat. Condițiile au fost dificile, vântul a bătut tare și mi-a fost greu să schimb direcția. Cred că deja am folosit toate cuvintele pe care le știu în franceză (râde). În primele două seturi am jucat bine, am condus, am avut oportunități, apoi mi-am pierdut puțin concentrarea în setul trei, el a jucat mult mai bine. La orice turneu de Grand Slam trebuie să lupți pentru victorie, niciodată nu ți-e oferită. Sunt bucuros și sper să devin din ce în ce mai puternic”, a transmis Djokovic la interviul de după meci de la Eurosport.

Djokovic e al doilea favorit la câștigarea Roland Garros după Carlos Alcaraz

Dacă ne uităm pe cotele disponibile în secțiunea NetBet pariuri tenis, putem observa că Novak Djokovic este văzut cu șansa a doua la câștigarea Roland Garros 2023. Tenismenul sârb are cota 3.20 să reușească această performanță, în timp ce cu prima șansă este văzut Carlos Alcaraz, liderul clasamentului ATP, cu cota 2.50. Următorii favoriți în viziunea bookmakerilor sunt Daniil Medvedev (cota 8.50), Holger Rune (cota 8.50), Jannik Sinner (cota 12.00) și Casper Ruud (cota 15.00).

Novak Djokovic a reușit să câștige Roland Garros doar de două ori în carieră, la edițiile din 2016 și 2021. El mai are în palmares patru finale pierdute, în 2012, 2014, 2015 și 2020. Totuși, absența lui Rafael Nadal îi dă speranțe lui Djokovic să pună mâna din nou pe trofeu, chiar dacă tenismenul sârb a declarat că îl consideră principalul favorit pe Carlos Alcaraz, ocupantul primului loc în clasamentul ATP.

Roland Garros este însă turneul de Grand Slam la care Djokovic a obținut cele mai slabe rezultate. Până la ediția din 2023, el a avut un procentaj al victoriilor de 84%, sub Australian Open (92%), Wimbledon (90%) și US Open (86%).

Palmaresul lui Djokovic este însă cu adevărat impresionant, el având 22 de trofee de Grand Slam în palmares. Dintre acestea, 10 au fost câștigate la Australian Open, despre care a mărturisit că este turneul său de Grand Slam preferat. Șapte trofee au fost obținute la Wimbledon (inclusiv la ultimele două ediții), în timp ce la US Open se poate mândri cu trei trofee, ultimul fiind câștigat în 2018.Cotele publicate în acest articol pot su

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor