logo
RNTV Live

Juventus, aproape de finala Ligii Campionilor

hig
Cristian Anghelescu

Juventus Torino a făcut un pas important spre finala Ligii Campionilor la fotbal, aseară, grație victoriei cu scorul de 2-0 (1-0), în deplasare, cu AS Monaco, în prima manșă a semifinalelor competiției.

Argentinianul Gonzalo Higuain a marcat ambele goluri ale ”Bătrânei Doamne” (29, 59).

Oaspeții au avut prima ocazie a partidei, în min. 12, când Higuain a trecut aproape de centrarea lui Dani Alves în fața porții

Monegascii au replicat imediat prin noua sa vedetă, Mbappé (12), însă lovitura sa de cap nu i-a dat emoții veteranului Buffon. Mbappé (16) a fost mai aproape de gol, dar atacantul de 18 ani a fost blocat de Buffon (39 ani). Falcao l-a pus și el la încercare pe Buffon (19).

Higuain a amenințat din nou poarta gazdelor (25), însă voleul atacantului a trecut pe lângă țintă. Higuain a deschis scorul în min. 29, în urma unei pase cu călcâiul venite de la Dani Alves (29). Fostul atacant al echipelor Real Madrid și Napoli și-a încercat apoi norocul de la circa 30 de metri, fără sorți de izbândă (37).

Monaco a ratat o ocazie mare imediat după începerea reprizei secunde, Buffon fiind providențial în fața lui Falcao (47), iar apoi a apărat și șutul de la distanță al lui Silva (51).

Juve și-a creat o oportunitate notabilă prin Claudio Marchisio (55), dar portarul Subasic a parat șutul italianului.

Higuain a mărit avantajul gazdelor, reluând în plasă, la colțul scurt, centrarea ideală a lui Dani Alves (59), după ce Dybala a recuperat o minge de la Bakayoko.

Monaco a încercat să marcheze măcar o dată, dar Falcao (82) a fost blocat de apărarea torinezilor, iar Buffon a respins de sub transversală mingea trimisă cu capul de Germain (90).

Pentru Monaco a fost prima semifinală de Champions League după 2004.

Juve a reușit să câștige al doilea său meci din 12 jucate în deplasare în semifinalele competiției. Juve a rămas cu doar două goluri primite în 11 partide în actuala campanie europeană. Juventus nu a primit gol în Liga Campionilor de 621 de minute.

Returul se va juca pe 9 mai, la Torino, iar finala este programată la Cardiff, în data de 3 iunie.

sursa: agerpres

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor