logo
RNTV Live

ITM Prahova a aplicat amenzi de aproximativ 650.000 de lei angajatorilor prinşi pe picior greşit

itm
Mihai Constantinescu

ITM Prahova a aplicat amenzi de aproximativ 650.000 de lei angajatorilor prinşi pe picior greşit. S-a întâmplat acest lucru în urma controleleor desfăşurate pe parcursul lunii trecute.

Concret în luna septembrie au fost efectuate 322 acţiuni de control în  domeniul de competenţă. Faptele contravenţionale constatate cu ocazia derulării controalelor au fost sancţionate prin aplicarea de avertismente sau, în situaţiile în care faptele au avut un grad de pericol social concret ridicat, cu amenzi contravenţionale. Valoarea totală a amenzilor contravenţionale a fost de 618.000 lei.

În domeniul relaţiilor de muncă, s-au efectuat 218 controale. S-au aplicat amenzi în valoare de 579.000 lei. Cu ocazia controalelor efectuate, inspectorii de muncă au depistat 29 persoane care prestau muncă nedeclarată şi au sancţionat angajatorii cu amenzi în valoare totală de 540.000 lei.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate un număr de 104 controale, aplicându-se 235 avertismente şi amenzi în valoare de 39.000 de lei.

Angajatorii au comunicat către ITM Prahova 23 evenimente, în urma cercetărilor urmând să se stabilească caracterul acestora, respectiv dacă sunt accidente de muncă sau accidente în afara muncii. 

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/ploiestiul-detine-o-altfel-de…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaşi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor