logo
RNTV Live

Inspecție UEFA la “Ilie Oană” (GALERIE FOTO)

Ilie Oana UEFA
Cristian Anghelescu

Inspecție UEFA la “Ilie Oană”

Vreme de două zile, astăzi și mâine, comisari ai departamentului “acreditări” din partea UEFA se află la Ploiești.

Scopul vizitei este unul cât se poate de serios și anume acreditarea arenei “Ilie Oană” pentru jocuri din Champions League.

Șase oficiali ai forului european vor inspecta tot ceea ce ține de desfășurarea în bune condiții a meciurilor. Este vorba despre vestiare, gazon, tribune, spații de socializare, masa presei. La final, aceștia vor admite clasificarea arenei și, ulterior, vor admite doleanța Viitorului Constanța de a evolua la Ploiești.

“Ochiul de șoim”, dotarea principală

Principala temă de lucru a comisarilor este implementarea pe “Ilie Oană” a sistemului “Hawk-Eye”.

Cum se cunoaște, “Ochiul de şoim” utilizează şapte camere ultraperformante care urmăresc traiectoria balonului. Ulterior, acesta indică arbitrului, prin intermediul unui dispozitiv cu vibraţie, dacă poate valida golul. Iar, în respectiva speță, arbitrul de centru se bazează pe cei doi arbitri asistenţi suplimentari.

La inspecția de astăzi s-a observat cum ciupercuțele au invadat gazonul. Iar oficialii europeni au exclamat entuziasmați: “este un semn pozitiv, gazonul este de calitate! Până mâine, sunt speranțe că diriguitării europeni vor da “verde” pentru jocurile europene ce se vor disputa pe “Ilie Oană”. Ei au rămas să verifice dotările vestiarelor, ale tribunelor, spațiilor de socializare și de la masa presei.

Iată ce a declarat la finalul inspecției din această zi, Cristian Bivolaru, directorul general al echipei de la Malul Mării:

 

 

 

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor