logo
RNTV Live

Apel al prefectului de Prahova către medicii de familie/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Apel al prefectului de Prahova către medicii de familie, pentru a intra în programul de testare gratuită. Reprezentantul Guvernului în județ solicit acest lucru, după ce Serviciul de Ambulanță a ajuns să fie suprasolicitat de numărul enorm de testări la domiciliu.

Apel către medici

Prefectul Virgiliu Daniel Nanu face un apel către medicii de familie din Prahova pentru a se implica în procesul de testare gratuită și a veni în sprijinul Serviciului de Ambulanță Județean, care este suprasolicitat de numărul mare de cereri de testare la domiciliu.

„Având în vedere că Ministerul Sănătății îndeamnă ca pacienții care nu au o urgență medicală, însă au simptomatologie sugestivă pentru infecția cu SARS-CoV-2 să se adreseze cabinetelor medicilor de familie pentru testarea Covid-19, doresc să apelez la bunăvoința medicilor de familie care au posibilitatea de a se organiza în vederea efectuării activității de testare în cabinetele proprii, să încerce să înţeleagă că aici intervine responsabilitatea pe care o au față de proprii pacienți. Prin alăturarea la acest demers, medicii de familie vor sprijini în primul rând comunitatea din care facem parte, dar și Serviciul Județean de Ambulanță care, prin degrevarea de aceste testări rapide, va putea să reducă timpii de răspuns pentru solicitările pe urgențe majore”, a transmis prefectul judeţului Prahova.

În Prahova, dintr-un total de 330 de medici de familie, doar 89 au încheiat contracte cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate pentru testare gratuită COVID. Odată cu implicarea medicilor de familie, și centrele de evaluare organizate în unitățile spitalicești vor funcționa mult mai bine. CAS Prahova și DSP au anunțat că un nou centru de testare gratuită pentru pacienții cu simptome Covid a fost deschis la Spitalul Municipal Ploiești.  Acesta este primul centru de testare deschis într-un spital din municipiu. Centrul de la Spitalul Schuller funcționează zilnic, în intervalul 8.00 – 15.00.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor