logo
RNTV Live

Prahova, vizată de CODURI GALBEN şi PORTOCALIU de ploi, ninsori şi vânt

A fost emis COD GALBEN de ninsori şi viscol pentru toată ţara. In unele zone a fost emis COD PORTOCALIU
Mihai Constantinescu

Prahova, vizată de CODURI GALBEN şi PORTOCALIU de ninsori şi vânt.

Potrivit avertizărilor ANM, începând de astăzi ora 14:00 şi până mâine,– 05 ianuarie, ora 08:00 va fi în vigoare o atenţionare metero de COD GALBEN.
Fenomene vizate: ploi abundente; intensificări ale vântului, ninsori însemnate cantitativ și viscolite la altitudini de peste 1700 m.

 În intervalul menționat, va ploua în toată țara, iar în vestul și nordul Olteniei, nordul Munteniei și sudul Banatului se vor acumula cantități de apă care vor depăși local 25…35 l/mp și izolat 40…60 l/mp.
      La munte vor fi precipitații mixte, iar la altitudini de peste 1700 m, în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă consistent, iar vântul va avea instensificări cu rafale, în general, de 60…80 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității.

Intensificări ale vântului vor fi și în Carpații Orientali, cu rafale de 60…80 km/h, precum și, local și temporar, în sudul, estul și centrul țării, cu viteze de 45…55 km/h.

Avertizare COD PORTOCALIU

De la ora 18.00 intră în vigoare avertizarea COD PORTOCALIU ce râmâne valabilă până mâine la ora 08:00

Fenomene și zone vizate: viscol puternic și ninsori abundente în Carpații Meridionali, la peste 1700 m altitudine

      Pe crestele Carpaților Meridionali, la altitudini de peste 1700 m, va ninge abundent, iar vântul va sufla tare, cu rafale de peste 80…110 km/h, viscolind puternic și troienind zăpada și determinând scăderea vizibilității sub 50 m.

  : În Carpații Orientali și Meridionali va continua să ningă și pe parcursul zilei de marți (5 ianuarie), dar în general slab cantitativ.

sursa ANM

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor