logo
RNTV Live

FOTO/Povestea unui meşter popular prahovean care a dat peste cap mediul on-line

mester-popular-lemn-870×636
Mihai Constantinescu

Internauţii au învăţat de la un meşter popular ce înseamnă curajul

FOTO/Povestea unui meşter popular prahovean care a dat peste cap mediul on-line.

Se numeşte Ion şi este din Niculeşti. Este un meşter popular care dă viaţă lemnului. Nu o face aşa cum i-ar plăcea ci a pentru a supravieţui.

Face linguri din lemn, cârlige, tocătoare din lemn şi multe alte produse pentru a putea trăi de pe o zi pe alta. Pentru a le vinde vine în fiacre zi din Niculeşti la Ploieşti, într-o piaţă.

De existenţa lui a aflat un român care a decis că trebuie să o facă ceva pentru că omul este expresia curajului şi a demnităţii.

“Nu contează că-i ploaie, vânt, ger sau soare arzător. El vine. Același Ion , aceleași haine , aceiași căciulă arsă pe marginea sobei , același oftat și aceiași privire tristă. Într-o perioadă nu avea nici măcar curea la pantaloni …
(Ion nu bea alcool și nu fumează. )
Face asta deoarece are doar o pensie insignifiantă pentru persoane cu dizabilități (350 lei/ lună) . Banii nu îi ajung nici măcar pentru medicamentele necesare și o masă zilnică decentă (un regim alimentar adecvat bolilor lui). Pe lângă toate acestea o mai are in grija sa și pe bătrâna lui mamă , imobilizată la pat .
De cele mai multe ori ia mâncare pe datorie și o duce acasă , mamei imobilizate la pat.
Au fost zile în care nu a reușit să vândă nici măcar o lingură spre a-și aduna banii de tren pentru a ajunge acasă.
Nu cerșește. Nu cere. Nu se plânge. Nu se vaită, se arată pe Facebook”.

Suflet de aur

Ion nu este doar curajos şi demn, este şi foarte bun la suflet. De multe ori a fost observat cum împarte din puţina sa mâncare şi altor necăjiţi.

“Au fost zile în care nu a reușit să vândă nici măcar o lingură spre a-și aduna banii de tren pentru a ajunge acasă.
Nu cerșește. Nu cere. Nu se plânge. Nu se vaită.
De multe ori l-am observat impărțindu-și bucata de pâine cu alți oameni amărâți , oameni ai străzii. Din puținul lui dă si altora (și o face din tot sufletul, cu o sinceritate debordantă).
Foarte greu am aflat povestea lui și cu greu i-am câștigat încrederea. Probabil că mulți au incercat să îl batjocorească sau să îl păcălească … Mulți o fac și acum.
Până chiar și poliția l-a amendat, fără a se gândi la el (dacă are din ce să plătească amenda) … Doar pentru că iși vindea lingurile pe trotuar “la bordură”

Ajutor nesperat

Administratorul paginii de Facebook Din Grădină a luat decizia de a-l ajuta pe Ion, exact aşa cum meşterul i-a învăţat, fără cuvinte, pe cei care i-au observat povestea impresionantă: nu trebuie oferiţi bani din milă ci doar apreciată cu adevărat munca sa. Aşa că cei care doresc să-l ajute pot cumpăra produsele meşterului popular.

“Noi am luat hotărârea de a incerca să îl ajutăm să iși vândă produsele pe pagina noastră. Nu sunt scumpe. Sunt prețuri neinsemnate.
Mâine vom publica o listă completă cu prețurile produselor sale . Doritorii și cei interesați pot face comandă direct pe pagina noastră , exact ca pentru oricare alt produs de pe această pagină.

Livrarea produselor va fi gratuită (in aceleași condiții ca si pentru celelalte comenzi).”

CITEŞTE ŞI https://portal.republikanews.ro/o-scoala-din-prahova-uimeste-o-tara-intreaga-prima-anticafenea-din-romania/

 

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor