logo
RNTV Live

FOTO/O şcoală din Prahova uimeşte o ţară întreagă: are prima Anticafenea din România

FOTO/O şcoală din Prahova uimeşte o ţară întreagă: are prima Anticafenea din România
Mihai Constantinescu

O şcoală din Prahova uimeşte o ţară întreagă: are prima Anticafenea din România, un loc unde atât elevii cât şi dascălii deschid noi orizonturi către comunicare, una liberă din care toată lumea are de învăţat.

Colegiului „Mihai Cantacuzino” din Sinaia este deţinătoarea primei anticafenele din ţară şi a fost amenajată într-un loc mai puţin folosit din cadrul instituţiei de învăţământ. Spaţiul a fost amenajat foarte chic cu obiecte găsite şi recondiţionate din podul şcolii. Unii spun despre Anticafenea că este un mic colţ de Rai unde elevii şi profesorii se întâlnesc să socializeze.

În acest spaţiu, elevii şi dascălii desfăşoară activităţi extraşcolare la o ceaşcă dulce de ceai şi o prăjitură, toate gratuit, pentru că la Anticafenea toţi se gospodăresc.

Potrivit descrierii făcute pe pagina de facebook a colegiului, „Anticafeneaua este un concept nou şi încă puţin cunoscut care propune un spaţiu prietenos şi cald, însă în acelaşi timp public, în care oamenii se adună ca să împărtăşească idei sau să vorbească despre arte. O alternativă chic, mai studenţească pentru un bar sau un club. Ȋn ţară există doar trei astfel de locuri şi, din câte ştim, nu mai există nicio şcoală care să aibă o anticafenea, aşa că ne mândrim să fim deschizători de drum în sensul acesta. Anticafeneaua noastră are o personalitate shabby chic pe care i-o imprimă lucrurile vechi şi frumoase pe care le-am descoperit scotocind prin podul şcolii şi pe care meşterii pricepuţi ai şcolii le-au recondiţionat”.

sursa facebook Colegiul Mihail Cantacuzino- Sinaia

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor