logo
RNTV Live

FOTO: Tinerii din Ploiești explorează tehnici de actorie la Festivalul Wild Ink

IMG_9933
Ștefan Petre

Primul atelier din cadrul Festivalului de Exprimare Creativă Wild Ink, organizat de clubul de scriere creativă Wild Ink, în colaborare cu Fundația Județeană pentru Tineret (FJT) Prahova și alte asociații și structuri reprezentative de tineret, a fost unul deosebit, care va rămâne cu siguranță întipărit în memoria tinerilor participanți.

Gazda atelierului a fost, la invitația doamnei prof. Silvia-Cristina Filoneanu (fondatoarea și coordonatoarea Wild Ink), regizorul de teatru Gabriel Petre, care a ajutat de altfel și la punerea în scenă a momentelor artistice realizate de micii artiști, pentru spectacolele caritabile care au deschis și au închis festivalul.

Atelierul de teatru, susținut duminică, s-a bazat pe ideea de reconectare cu sinele. Nu s-a pus accent pe noțiuni teoretice sau abstracte, greu de înțeles, ci pe sentimente, pe trăiri și pe felul de a fi al adolescenților implicați. Au fost realizate exerciții de imaginație și de improvizație, care i-au încurajat pe tineri să iasă din zona de confort și să descopere noi laturi ale propriilor personalități, aceștia fiind puși în fața unor situații neobișnuite și făcând lucruri cu care nu sunt, neapărat, familiarizați – exact ca actorii care primesc un rol, într-o piesă de teatru.

Spre exemplu, unul dintre exercițiile care au ajuns rapid în inimile participanților la Festivalul Wild Ink a fost desfășurat sub forma unui joc. Participanții au fost așezați, la întâmplare, în curtea Casei Tineretului din Ploiești, după care li s-a cerut să nu vorbească și să încerce să comunice strict prin mijloace nonverbale. Astfel, ei se puteau ridica oricând, își puteau schimba locul și chiar se puteau duce lângă alte persoane, dar puteau să își exprime emoțiile și gândurile numai prin gesturi și prin mișcări.

„Ideea era să fii tu în lumea ta și să depășești barierele impuse de societate, să fii tu însuți într-un mod artistic. A fost genial!” spune o tânără de 17 ani care a luat parte la atelierul regizorului Gabriel Petre.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor