logo
RNTV Live

O artistă de origine română a ajuns în finală pentru a expune lucrările sale în Trafalgar Square din Londra

andra-ursuta
Dudau Andreea Valentina

Andra Ursuţa, artista de origine română, se află pe lista finală pentru a expune lucrarea “Untitled” la Forth Plinth din Trafalgar Square, Londra!

Șapte artiști talentați au fost nominalizați pentru a-și instala lucrările pe Forth Plinth, iar Andra Ursuța este unul dintre ei. Doi câștigători vor fi declarați luna viitoare, iar lucrările lor vor fi în centrul atenției în 2026 și 2028.

Anul acesta marchează 25 de ani de când prima operă de artă a fost dezvelită pe soclul gol, iar de atunci au fost expuse 14 sculpturi diferite în acest spațiu. Lucrarea Andrei Ursuța, care prezintă o persoană goală, în mărime naturală, pe un cal, acoperită cu un giulgiu și turnată într-o rășină de culoare verde-smarald, este considerată a încarna diverse istorii ale sculpturii publice, într-un moment în care există o dezbatere tot mai amplă privind utilizarea spațiului public.

Situat în Piața Trafalgar din Londra, Forth Plinth este un piedestal liber care servește drept loc pentru lucrări de artă și instalații temporare, contribuind la dinamizarea peisajului cultural și la promovarea dezbaterii contemporane. Acesta aduce o nouă perspectivă asupra pieței istorice din Londra, cunoscută pentru renumitele sale atracții, inclusiv Galeria Națională.

Candidatura lui Andra Ursuța poate fi susținută până pe 12 martie, prin vot, accesând link-ul: https://shorturl.at/dJS39.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor