logo
RNTV Live

ARTĂ: Curând, o schiță atribuită lui Michelangelo va fi prezentată în cadrul unei licitații

image-190
Dudau Andreea Valentina

În curând, o schiță atribuită lui Michelangelo va fi pusă la licitație la New York!

Christie’s, casa de licitații, urmează să pună la vânzare un desen atribuit geniului renascentist Michelangelo, cu o valoare estimată sub 10.000 de dolari, într-o licitație programată în aprilie la New York.

Experții companiei examinau un desen realizat de alt artist din acea perioadă pentru o viitoare vânzare atunci când au descoperit “o bucată mică de hârtie cu un desen și o scrisoare” lipită pe spatele ramelor, conform declarațiilor lui Stijn Alsteens, șeful departamentului internațional de desene de artă veche de la Christie’s, într-un interviu pentru AFP.

Cosimo Buonarroti, ultimul urmaș direct al lui Michelangelo, menționează în scrisoarea datată 3 noiembrie 1836 că oferă “eseul alăturat” al “ilustrului său strămoș Michelangelo” unuia dintre prietenii săi, Sir John Bowring, viitorul guvernator al Hong Kong-ului, a cărui semnătură apare în partea de jos a folio-ului.

Desenul fusese anterior vândut de Christie’s la Londra în 1986, iar catalogul indica deja prezența micului pătrat, “probabil de Michelangelo”, fără să atragă în mod evident vreun interes.

Michelangelo (1475-1564), celebru pictor, sculptor și arhitect, cunoscut pentru creațiile sale remarcabile, inclusiv tavanul Capelei Sixtine, realiza aceste mici “diagrame” pentru a indica tipul de bloc de marmură de care avea nevoie pentru lucrările sale, conform afirmațiilor lui Alsteens. Deși lipsit de semnătura artistului, Christie’s susține cu încredere că este “Michelangelo 100%”.

Desenul blocului de marmură este expus începând de vineri la sediul Christie’s din New York, în cadrul vânzărilor sale de Maeștri Vechi, programate pentru săptămâna viitoare.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor