logo
RNTV Live

Proiectul de 8 Milioane de Lire Sterline pentru Portretul Regelui Charles al III-lea în Clădirile Publice Stârnește Controverse – Acuzat de ‘Risipă Rușinoasă de Bani

Incoronarea-Regelui-Charles-al-III-lea.-La-ce-ora-incepe-si-unde-poate-fi-urmarita-in-direct.-Tot-ce-trebuie-sa-stii-despre-marele-eveniment
Constantin Corina

Un proiect guvernamental în valoare de 8 milioane de lire sterline a fost demarat pentru realizarea unui nou portret oficial al regelui Charles al III-lea, destinat expunerii în clădirile publice din Marea Britanie

Guvernul britanic a dezvăluit anul trecut că a alocat fonduri pentru a furniza fiecărui organism public din Marea Britanie, inclusiv consilii locale, tribunale, școli, forțe de poliție și servicii de pompieri și salvare, un portret gratuit al regelui Charles al III-lea.

Fotografia oficială a monarhului, realizată anul trecut de Hugo Burnand în interiorul Castelului Windsor, îl prezintă pe rege în uniforma completă de amiral al Flotei Marine Regale. Burnand este cunoscut pentru portretele realizate regelui și reginei la încoronarea lor, precum și pentru fotografiile de la nunta lor din 2005.

Multe instituții publice din Marea Britanie au expus deja portrete oficiale ale reginei Elisabeta a II-a, iar guvernul subliniază că oferirea unui nou portret oficial al regelui Charles al III-lea va permite continuarea acestei tradiții.

Vicepremierul Oliver Dowden a declarat: “Urcarea pe tron a Majestății Sale Regele a marcat un nou capitol în istoria noastră națională. Afișarea acestui nou portret ne va reaminti tuturor de exemplul dat de cel mai important funcționar public al nostru, și sper că mai multe organizații eligibile vor dori să continue această mândră tradiție britanică și să onoreze domnia regelui nostru.”

Cu toate acestea, anunțul guvernului din anul trecut a fost întâmpinat cu critici, Republic, un grup antimonarhie, caracterizând inițiativa drept o “risipă rușinoasă de bani”. Graham Smith, directorul executiv al Republic, a declarat: “Într-o perioadă în care majoritatea consiliilor locale măresc taxele și reduc serviciile publice, să cheltuim chiar și o liră sterlină pe această prostie ar fi o liră sterlină prea mult. Guvernul și-a pierdut mințile dacă crede că oamenii vor ca banii lor să fie cheltuiți pe poze cu Charles. Trebuie să renunțe la această schemă și să direcționeze banii acolo unde este cu adevărat nevoie de ei.”

Portretul oficial al regelui îl prezintă în uniforma sa de amiral al Flotei Marine Regale, cu mâna dreaptă odihnindu-se pe mănuși albe pe o masă antică și cu mâna stângă ținând o sabie. Imaginile vor fi livrate autorităților publice care le-au solicitat până la data de 2 februarie, urmând ca acestea să fie distribuite între februarie și aprilie.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor