Focar de COVID-19 într-un raion al unui centru comercial din Prahova. Situaţia în judeţ

sursa foto Adevarul.ro
focar

Focar de COVID-19 într-un centru comercial

Focar de coronavirus descoperit în Prahova! Conform DSP Prahova, în cadrul unui raion al unui centru comercial, de pe raza județului, a fost identificat un focar, unde au fost confirmate cinci persoane. A fost testat tot personalul din raionul respectiv, s-a dispus izolarea contacților, dezinfecția spațiului de lucru și reorganizarea temporară a activității cu alți angajați ai centrului respectiv.

Reprezentanţii Prefecturii Prahova anunţă că până la această dată, de la începutul epidemiei, la nivelul județului, au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV-2 un număr de 2692 de persoane. Dintre acestea, 105 au decedat, potrivit DSP Prahova. Ultimul deces raportat a fost în cazul unei persoane de sex feminin, cu vârsta de 29 de ani, care prezenta comorbidități.

cel mai verde complex reziential

Potrivit ultimelor raportări, în spitalele din județ, unde sunt tratați bolnavi COVID-19, în secțiile de Terapie Intensivă sunt internați 26 de pacienți, dintre care 15 sunt ventilați.

Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19, în Prahova, este de 308, dintre care 280 sunt ocupate. 

Testări

Numărul de teste realizat în județ, de la începutul epidemiei și până în prezent, este de 15576 (nu sunt incluse în acest număr testele efectuate la cerere de către angajatori și persoanele care fac astfel de verificări pentru a merge în vacanțe în acele țări care solicită un astfel de test), conform centralizării DSP Prahova.

Verificări

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual.

Au fost efectuate verificări la 1171 de persoane dintre cele care au decizii de carantină sau de izolare la domiciliu, emise de către DSP Prahova. Au fost legitimate alte 1047 de persoane, 619 auto au fost oprite în trafic în vederea controalelor specifice contextului și 81 de societăți comerciale au fost, de asemenea, verificate.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 178 de sancțiuni (29 în baza Legii 61/1991 în context Covid-19, 145 pentru nerespectarea măsurilor de asigurare a rezilienței comunităților, conform Legii 55/2020, trei pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a riscurilor L55/2020 și una pentru fapte de natură economică).

Valoarea totală a amenzilor a fost de 25950 lei.

Vezi şi https://republikanews.ro/foto-prahovaimbulzeala-de-nedescris-la-un-supermarket-promotiile-i-au-facut-pe-oameni-sa-uite-de-covid-19/

Vezi şi https://republikanews.ro/o-mama-din-ploiesti-a-cerut-ajutorul-politistilor-pentru-a-si-gasi-fiica-disparuta/

Vezi şi https://republikanews.ro/barbatul-din-ploiesti-cautat-de-sotia-sa-si-politisti-gasit-fara-suflare-surse-se-afla-intr-o-zona-impadurita-retrasa/

Vezi şi https://republikanews.ro/prahova-mai-multi-politisti-conformati-cu-virusul-sars-cov-2/

Vezi şi https://republikanews.ro/ploiesti-un-baiat-a-fost-taiat-de-un-barbat-pe-strada-motivul-este-incredibil/?fbclid=IwAR08nXGYZ1tyGLOxrSDws6JX-nSPrvCaJNiAOJdneCOt40eZHGmxTJccW7A

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

sursa Prefectura Prahova

tymbark

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here