logo
RNTV Live

MĂSURI ÎMPOTRIVA PESTEI PORCINE

Daniel

Toate transporturile de porci vii sau carne și produse din carne, pentru care nu există documente sanitar – veterinare,  vor fi reținute, măsura fiind luată până la eradicarea pestei porcine africane din România. Animalele afectate de boală sunt eutanasiate, incinerate și îngropate. Sunt principalele măsuri luate de autorități pentru a opri răspândirea acestei boli. La nivelul județului Prahova, nu există niciun caz înregistrat de pestă porcină în acest moment.

Autoritățile județene au decis în cadrul Centrului Local pentru Combaterea Bolilor o serie de măsuri pentru prevenirea răspândirii pestei porcine africane, la nivelul Prahovei.

Reprezentanții Direcției Sanitare Veterinare Prahova  atrag atenția că doar medicul veterinar poate pune un diagnostic corect animalelor, în cazul pestei porcine.

În prezent, în Prahova nu este înregistrat niciun caz de pestă porcină. Anul trecut, la nivelul județului, a fost depistat un singur focar de unde 6 porci au fost eutanasiați. În astfel de cazuri, proprietarii animalelor sunt despăgibiți de stat, la prețul pieței.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor