logo
RNTV Live

EXCLUSIV: 25 de francezi, „elevi” în Ploiești pentru o săptămână – GALERIE FOTO

18eb44b3-7340-445b-bc90-0ad5b96ca7e0
Ștefan Petre

25 de elevi aparținând unității școlare Lycée Honoré d’Estienne d’Orves din Carquefou, Franța, au participat săptămâna trecută la cea de-a doua mobilitate a programului PLOCAR, alături de partenerii din Colegiul Național „I. L. Caragiale” Ploiești.

După ce elevii români s-au deplasat în localitatea cu 20.000 de locuitori de lângă Nantes, Carquefou, în luna februarie (citește AICI articolul RepublikaNews dedicat primei părți a schimbului interșcolar), a venit rândul francezilor să descopere Ploieștiul, Prahova și România.

Programul gândit și organizat de doamnele prof. Laura Moisescu, prof. Elisabeta Toma și prof. Liliana Crețu (de la Colegiul Național „I. L. Caragiale”), alături de doamna prof. Carmen Petre (de la Lycée Honoré d’Estienne d’Orves), a cuprins numeroase activități menite să introducă vizitatorii în spiritul comunității noastre, să le arate locuri frumoase din țară și să îi ajute să înțeleagă mai bine cultura și civilizația românească, precum și mediul educațional din colegiul-gazdă.

Tinerii sosiți din Franța au descoperit întâi interiorul și curtea Colegiului Național „I. L. Caragiale”, după care au desfășurat diverse activități în Ploiești (printre care se numără un atelier de scriere creativă, o vizită la sediul echipei infO(1) Robotics, participări la orele de curs ale corespondenților), dar și excursii în București și Slănic.

În timpul liber, elevii români au trăit momente de neuitat alături de corespondenții lor, care au locuit împreună cu ei timp de șapte zile. În funcție de programul fiecărei perechi, francezii au ajuns să descopere Brașovul sau Sinaia, să meargă la un meci al Petrolului, chiar pe stadionul „Ilie Oană”, sau la cinematograf, dar și să cunoască familiile și prietenii gazdelor și să trăiască experiențe memorabile în România.

Momentul cel mai așteptat al săptămânii de schimb interșcolar a fost, și de această dată, reprezentat de seara interculturală, prilej pentru ambele grupuri să își promoveze cutumele și identitatea națională, dar și preparatele tradiționale, muzica, dansurile, costumațiile și tot ceea ce ține de cultura unui popor:

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor