logo
RNTV Live

Dacă Bisette nu e, nimic nu e!

volei laussane - LMV
Cristian Anghelescu

Dacă Bisette nu e, nimic nu e!

Tricolorul LMV Ploiesti a întâlnit, aseară, echipa clasată pe locul patru în campionatul Elveţiei în sezonul trecut, Lausanne UC. Partida a avut loc în runda de calificare pentru faza principală a Challenge Cup.

Meciul s-a disputat la University Sports Hall SOS II/ Dorigny și a fost arbitrat de francezul Mamdouh Baklouti și turcul Ismail Yildirim.

Jocul s-a terminat cu o înfrângere neverosimilă pentru elevii lui Sergiu Stancu, toată delegația ploieșteană fiind surprinsă de scorul final.

Un meci greu digerabil

A fost o decepție finală, 0-3 (21-25, 19-25, 22-25),  la capătul a 79 de minute de chin! Un scor care arată diferența dintre partidele disputate în campionatul românesc și cele din străinătate.

Chiar dacă păreau a fi favoriți, elevii lui Stancu s-au umplut de penibil jucând slab și cedând lamentabil în fața unor spectatori entuziaști.

O scuză, poate mică, poate foarte mare, ar fi absența centrului Julian Bissette, ciocolatiul din Santa Lucia neavînd drept de reintrare în Elveția.

Tricolorul a început cu sextetul Jorna, Stulenkov, Lică, Olteanu, Dushkov, Bartha, cu Kroiss libero. Pe parcurs au mai jucat și Milivojevic, Carrasco și Kullo.

Și încă se mai speră!

De la ploieșteni s-au evidențiat Lică (25 de atacuri), Olteanu (15) și Jorna (11). Din păcate au lipsit blocajele decisive dar și serviciile “tematice”, elemente atât de apreciate în jocurile din campionatul intern…

De la echipa gazdă, condusă de Max Giacc, au strălucit Del Bianco (25 de atacuri), Kvalen și Prelen (câte 21)

În data de 29 noiembrie, de la ora 18:00, se va juca returul în Sala Sporturilor “Olimpia”. Există și voci optimiste, precum cea a președintelui Dacian Alecse, acesta afirmând că există șansa răsturnării situației! Și implicit a calificării echipei ploieștene pentru faza principală a Challenge Cup.

Într-un alt joc din aceeași fază a competiției, echipa VCM Zalău a cedat la Lisabona, în fața Benficăi, cu 3-1 (26-24, 19-25, 25-23, 25-16).

Zalăuanii și ploieștenii se vor întâlni în campionat, sâmbătă, de la ora 18:00, în Sala Sporturilor “Gheorghe Tadici” din județul Sălaj.

 

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor